Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Карлово показват военна техника и въоръжение за 6 май

С редица прояви военнослужещи от страната ще посрещнат 6 май - Деня на храбростта и Празника на Българската армия.

Началото на събитията в страната е днес, 25 април, в гарнизон Карлово на площад „20 юли“, от 16.00 ч, където 61-ва Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от строева подготовка и от високо спортно майсторство. Военен духов оркестър с диригент капитан Йордан Илиев ще поздрави граждани и гости с празничен концерт.

В Смолян на 2 май на новия център на града от 10.00 ч. военнослужещи от 101-ви алпийски полк ще направят показ на въоръжение, техника и алпийско имущество. Сред атракциите за студенти, ученици и граждани ще бъде устройването на т.нар. алпийски тролей. По традиция за 6 май от Орлова скала в местността „Усойката“ в Родопите смолянски военнослужещи ще спуснат националния флаг с размери 20/10 м., за което ще използват специалните алпийски способи.

В Асеновград на 2 май от 16.00 ч. на площад „Академик Николай Хайтов” военнослужещите от 4-и артилерийски полк ще направят демонстрация на въоръжение (леко стрелково оръжие) и екипировка. От 17.00 ч. е концертът на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили под надслов „По следите на безсмъртната песен”.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна