Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 90 фирми и професионални организации

Откриват цветното изложение "Флора 2024" на Лазаровден (ПРОГРАМА)

Националната изложба за цветя ще бъде от 27 април до 6 май

| обновено на 27.04.24 в 08:11


С много цветно настроение и музика ще бъде открита Национална изложба на цветя „Флора Бургас“ 2024. Изложението отваря врати днес от 11:00ч. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще посрещат бургазлии и гости на града в периода до 6 май.

"В тазгодишното издание на цветното изложение участват над 90 фирми и професионални организации, които ще покажат най-доброто от сезонната си цветна продукция, вносни екзотични растения, огромно разнообразие от декоративни храсти и дървета, висококачествени торове, почвени смески, семена и луковици. В залите на центъра ще посрещат автори на ръчно изработени продукти, великденски украси, венци, а също и производители на био продукти и мед. Около експоцентъра флористи, фирми и ландшафтни архитекти, които изработват артистични инсталации от растения, аранжировки и фигури, в които главен герои са цветята. От тях ще остане нова приказна къщичка, която ще радва децата и след края на изложението", съобщи управителят на Експо център "Флора" Мирослава Аргирова.

В програмата и изложбените площи на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2024 ще се включат и Първото орхидеено общество в България, европейска организация на производителите на мушкато, една от най-добрите унгарски фирми, предлагащи специализирана продукция за флористи.

повече може да чуете в звуковия файл:

От откриването на събитието на 27 април, до последния му ден - 6 май, на сцена на открито, непосредствено сред изложбените площи ще се проведат демонстрации и работилници, от които ще научите как се прави великденска украса за маса, какви са най-подходящите цветя в аранжировките за сезона, как да "излекувате" болната си орхидея и кои са най-редките видове сред това растение.


В празничните дни сцената ще бъде озвучена от много музика и настроение, благодарение на любими бургаски музиканти.

В първия ден на събитието концерти ще имат група „Горещ пясък“ и Бургаски духов оркестър.

Всички събития ще се проведат на открито, при вход свободен!



              ПРОГРАМА 

27.04 /събота/

 11:00ч. - Официално откриване на Национална изложба на цветя "Флора" Бургас - в програмата: представяне на танц на децата от ДГ "Вълшебство",  концерт на група "Горещ пясък"

 17:30ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър


28.04 /неделя/

  10:30ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър

 11:30ч. - Детска работилница за изработка на декоративен предмет с орхидея /приложни изкуства/ – картичка, подложка за чаша - организатор Първо орхидеено общество в България

  14:00ч. - Лекция и демонстрация на тема "Орхидеи" - организатор Първо орхидеено общество в България, лектор Крум Сотиров

Първото орхидеено общество в България развива знанията за отглеждане на орхидеи, опазването им в природата и изкуствата, свързани с тях.

15:00ч. – Демонстрация на празнична флористика – водещи Елена Бутко и Виктория Сайко, майстор флористи.

  18:00ч. - Представяне на авторска електронна музика - заснемане на видеоклип на бургаските артисти от BORA PROJECT


01.05./сряда/

  11:00ч. - Концерт на група "Горещ пясък"

  17:30ч. – Концерт – представяне на първия музикален албум „Път към върха“ на вокално трио DEJA VU

Харизматичните момчета от DÉJÀ VU са и носители на голямата награда на публиката от 13-ия Международен фестивал за поп и рок музика "СОФИЯ" за 2023 г. Спечелиха с авторската си песен „Красива тишина” по музика на Миро Станчев.


04.05./събота/

  10:30ч. – Великденска работилница за деца - водещ Нина Харанги /флорист/

Работилницата е подходяща за деца от 7 до 14г. възраст. Участието е само след предварително записване на телефон: 0886 11 08 68

Децата ще изработят с помощта на флорист Нина Харанги весела Великденска аранжировка за празничната трапеза от естествени материали и живи цветя .

 14:00ч. – Великденска демонстрация - водещ Нина Харанги /флорист/

Великденска демонстрация с флорист - артист Нина Харанги

Вдъхновена от представящите празници и водещите тенденции в флористиката

Ще демонстрира за вас аранжировки и авторски букети


05.05./неделя/Великден

 11:00ч. - Концерт на група "Горещ пясък"


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна