Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на "Гробищни паркове" не възнамерява да подава оставка

Румен Димитров
Снимка: БТА

Изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен Димитров е категоричен, че няма да подава оставка. Тя му беше поискана от общинските съветници от ГЕРБ - СДС, които твърдят, че е назначил на работа Марин Тодоров, след което близка до него фирми са поела обществени поръчка в предприятието. Според Димитров екипът му е прекратил порочни практики

"Ние за последните 2 месеца на "Гробищните паркове" в София свършихме толкова, колкото за последните 30 г. не е свършено. Разбихме схеми, които навлезнахме в различни интереси и търсеха основания да намерят нещо да се закачат, но ги уверявам, че нищо, което нарушава закона, нищо, което нарушава моя морал и морала, който трябва да носи всеки един със себе си, не е в обратна посока".

Румен Димитров влезе в спор с Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, който твърди, че с фирми на роднини на назначено на 14 март на ръководна длъжност в "Гробищни паркове" лице по-късно са сключени договори без обявяване на обществени поръчки. Георги Георгиев призова цялата информация във връзка с казуса в "Гробищни паркове" да бъде предоставена на СОС.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна