Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На тъмно – как се стига до метрото на Централна гара София?

3
Снимка: Facebook, Забелязано в София

За изключително сериозен проблем за над 2 милиона столичани и гостите на София алармираха жители на града. 

Осветление в подлеза на една от ключовите метростанции – тази на Централна гара, няма, а всичко там е потънало в мрак, разказват те.

"На вниманието на г-н Терзиев, кмет на София. Нищо не се вижда на тази снимка, защото липсва осветление в подлеза на метрото пред Централна автогара. Миризмата на неподдържана тоалетна няма как да вкарам в кадъра, освен ако междувременно не настъпя нещо непредвидено. А има и още по-непрогледен участък, но е невъзможно да се снима. В него човек на секундата може да се пребие", пише Иван Георгиев в социалните мрежи.

"Подлез в София през 21 век, по-точно миналият вторник в 16:30 на централно място", гласи постът на Костадин Георгиев, който е публикувал снимки от същия подлез.

"Винаги си е бил такъв подлезът. Защо се възмущавате? Каквито управници си имаме, такива подлези ще си имаме", допълва Десислава Иванова.

"Да не говорим, че към 23 часа е пълно с клошари, наредили кашони и спят там или в асансьорите, които водят към коловозите. Трагедията е пълна", добавя жителка на София. 



Снимки: Костадин Георгиев, Иван Георгиев - Facebook група "Забелязано в София"

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна