Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сглобката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се връща, смята Тошко Йорданов

Снимка: БГНЕС

Отказът на ГЕРБ да подкрепи включването на доклада на временната комисия за разследване на корупционните схеми в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в дневния ред на парламента беше определено от председателя на комисията Тошко Йорданов като "повторно сглобяване на сглобката".

Той обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в опит да прикрие разкритията за действията на бившия финансов министър Асен Василев, въпреки че докладът е бил подписан от двамата представители на ГЕРБ в комисията – Рая Назарян и Теменужка Петкова.

"Само ГЕРБ спасиха седалището на Асен Василев. Бойко Борисов, Кирил Петков и Лена Бориславова са някаква странна суинг компания, която от време-навреме се карат, после се сдобряват. Днешният резултат е, че отново са си сглобка", каза той. 

Докладът на временната комисия ще бъде внесен в прокуратурата от името на ПГ на ИТН, съобщи Йорданов. Той даде слаба оценка за дейността на 49-ия парламент. 

"Този парламент направи може би най-много закони - брак. Важни закони са преправяни по няколко пъти. Бюджетът за нищо не става. Следващият парламент се надявам да оправи Конституцията", посочи Йорданов. 

По публикацията работи: Антония Чорева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна