Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Ловеч уволни свой заместник заради липса на подкрепа от БСП

Снимка: БТА

Кметът на Ловеч Страцимир Петков уволни един от заместниците си - Петър Маринов. 

Петков поясни, че това е политическо уволнение, тъй като не получава подкрепа от коалиционния партньор БСП, от чиято квота беше назначен Маринов. 

Петър Маринов беше назначен за заместник-кмет на общината след коалиционно споразумение между кмета и коалиционните му партньори БСП, "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Възраждане". Всички те получиха по един заместник-кмет в управлението на общината. 

До уволнението на Петър Маринов се стигна, след като от групата общински съветници на коалиционния партньор БСП за втори път не подкрепиха предложената на кмета Петков структура на общинската администрация.

"Смятам, че когато едната страна не спазва своите ангажименти, другата също трябва да отвърне по този начин. Това е чисто политическо уволнение. Решение въз основа на няколко последователни гласувания в Общинския съвет и начина, по който комуникираме с тази група", каза градоначалникът. 

Кметът на Ловеч каза, че му предстоят разговори с всички политически формации в местния парламент както за назначаване на нов заместник-кмет, така и за осигуряване на мнозинство в Общинския съвет. 

Подробности чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна