Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският крал ще поднови публичните си ангажименти

Крал Чарлз III и Камила Паркър-Боулс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският крал Чарлз Трети ще поднови публичните си ангажименти следващата седмица, след като постигна окуражаващ напредък в лечението си от рак, съобщи Бъкингамският дворец. 
Макар и това да не е пълно завръщане към официалните ангажименти на краля, сигналите от двореца са положителни, коментират британските медии. Все пак лечението на Чарлз, започнало през февруари, продължава и не е обявена дата за приключването му. Кралят ще започне следващия вторник със символично пътуване до център за лечение на рак. Летните му планове включват държавна визита, като ще приеме императора и императрица на Япония. 

През следващите седмици кралят ще поеме повече външни ангажименти, уточниха от двореца. Възможно е обаче той да пропусне някои от най-големите събития в календара. В официалното иявление от двореца се казва, че „лекарите са много обнадеждени от постигнатия досега напредък и остават положително насторени за продължаващото възстановяване на краля“.
Видът рак отново не бе разкрит. Медиите междувременно разпространиха снимка на краля и Камила, направена по-рано този месец в градините на Бъкингамския дворец.

По публикацията работи: Савина Спасова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени