Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почистват язовир "Малко Шарково" в община Болярово

Снимка: БГНЕС

Почистване на язовир „Малко Шарково“ в крайграничната община Болярово организира Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. В екоакцията ще се включат и клубове по спортен риболов, жители на село Малко Шарково и доброволци.
Акцията ще започне в 9 часа и е под мотото: „Който обича гората/водата - слага боклука в торбата!“ . Осигурени  ще бъдат чували и ръкавици  за всички участници, подчерта  заместник-  директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Ясен Киров: 
“Да заповядат, който има възможност и  има лодка да да дойде с нея, за да се улесни почистването по бреговете на язовира.”
От общината в Болярово ще бъде осигурен транспорт за извозването на събраните отпадъци, уточни кметът Христо Христов.
“Забелязва се, че с всяка изминала година Малко Шарко става все  по-привлекателно място не само за рибарите но и съм много хора, които желаят къмпингуване”
Язовир „Малко Шарково“ е един най-големите язовири в страната. Намира се в Странджа планина, до границата с Турция.  През последните години водоемът е сред предпочитаните места, както за риболов , така и за почивка на любителите на природата .

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна