Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димо Дренчев оглави листата на „Възраждане” в Перник

Настоящият депутат Димо Дренчев оглавява кандидатската листа на „Възраждане” в Перник за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори. Тя е изцяло партийна и включва седем кандидати за народни представители.

Партия „Възраждане” влиза с чиста съвест в предстоящата надпревара, каза при представянето на листата водачът й Димо Дренчев, който е и областен кооординатор за Перник.

„Ние не изневерихме на това, което обещахме преди изборите. Не влязохме в съглашение, не влязохме в сглобки, не седнахме на масата на властта. Напротив, останахме принципни, което ни отреди място и на опозиция, но пък бяхме активна опозиция. Аз самият съм на 19-то място по активност народен представител от 240. Мисля, че съм най-активният представител на Пернишка област”, каза Дренчев.

Втори в листата е общинският председател на „Възраждане” в Перник Радослав Червенков. Той е общински съветник и бе кандидат за кмет на Перник на проведените миналата година местни избори. Трети е Антонио Ангелинов - председател на общинската структура в Радомир и общински съветник. Останалите кандидати за народни представители са секретарят на „Възраждане“ в Перник Ради Радуилов, заместник-председателят на радомирската структура на партията Ангел Ангелов, Христо Огнянов и Кирил Балабанчев. Дренчев съобщи, че „Възраждане” ще открие официално кампанията си в Перник на 11 май.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна