Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветници призоваха кмета Терзиев да спре новата организация на движението в София

Снимка: БТА

Кметът Васил Терзиев да спре новата организация на движение по "Патриарх Евтимий" и "Фритьоф Нансен" в София, призоваха общинските съветници от ГЕРБ - СДС, "БСП за България", "Има такъв народ", ВМРО, "Синя София" и независими общински съветници в София. Срещу реорганизация на движението в района тази сутрин имаше и граждански протест. 

Иван Таков от "БСП за България" обобщи:

"Над 140 паркоместа ще паднат на "Патриарх Евтимий". И не само това. Въвеждането на бус лента от дясната страна и паралелно паркиране от лявата и оставянето саамо на две ленти за движение може да си представите до какъв хаос ще доведе. Настояваме кметът Терзиев незабавно да спре всички действия до изясняване на ситуацията"

Трафикът в района на улица "Фритьоф Нансен" и булевард "Патриарх Евтимий" няма да се увеличи с новата организация на движение, каза зам. кметът по транспорт в София Илиян Павлов

"На Васил Левски" малко преди Попа са две ленти на движение с една бус лента. Това, което правим ние, е едно естествено продължание на две ленти с една бус лента. Така градският транспорт ще се подобри - неговата скорост - с 20%, създавайки алтернатива да ходят хората в центъра без автомобилите си. Това всъщност помага на живеещите там. Това ще по-малко трафик за тях и повече паркоместа"

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна