Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1 300 нарушения на Закона за движението по пътищата по празниците в Монтанско

Снимка: Ани Петрова

Шофиране с превишена скорост е най-честата причина за нарушенията на Закона за движението по пътищата в област Монтана. Това е установено при специализираните полицейски операции по време на пролетните празници.

Общо 1 300 нарушенията на Закона за движението по пътищата са констатирали униформените по време на контрола в поредицата от празнични дни, за времето от Цветница до Гергьовден.

Акцентът на Пътна полиция при специализираните операции е за употребата на алкохол и наркотични вещества, както и за установяване на неправоспособни водачи и каране с превишена скорост.

При извършения контрол на пътя с автоматизирани технически средства за контрол на скоростта са установени 931 нарушения на скоростните режими. От тях 612 в извън населените места и останалите в населените места. В хода на акциите са съставени 92 акта за административни нарушения на ЗДвП и са наложени 118 глоби с фиш. Сравнително малко са тези седнали зад волана след употребата на алкохол, едва четирима и двама са били неправоспособни.

Наложени са 24 глоби за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски. Трима са нарушителите, заловени да използват мобилен телефон при управление на автомобила. Установени са още и 141 други нарушения на ЗДвП.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна