Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на столичния бул. "Сливница", където преди година загинаха Ани и Явор

Снимка: Добромир Видев

Граждани излязоха на протест на столичния булевард "Сливница", където преди една година, блъснати от автомобил, загинаха младите годеници Ани и Явор.

 

Една година след загубата на Явор и Ани близки и приятели на трагично загиналите влюбени отново се събраха на протест на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Русе", където двойката бе прегазена на пешеходна пътека.

Десислава Малчева, майката на Ани, раздаде стикери с надпис "Ключът е любовта" на присъстващите на протеста граждани и благодари на медиите, че го отразяват:

"За огромно съжаление, всеки ден по телевизията има новини, че губим човешки животи. Ние от Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата" смятаме, че това, че цялото общество намира за нормално всеки ден да чува тези новини и да няма голям отзвук, и да няма голямо желание всички заедно да работим тази война да спре, за много тревожно", заяви тя.

На бул. Сливница се проведе протест : 1 година от загубата на Ани и Явор; Снимка: БГНЕС

"Когато се сложиха тези табла за скорост, тогава се изкараха след един месец данни и трябва да ви кажа, че данните са потресаващи. Примерно, в пет без 10 след обяд минава автомобил със 168 км", допълни Евгени Василев от инициативния комитет.


Делото за смъртта на 24-годишната Анна-Мария Малчева и нейния годеник - 22-годишния Явор Стоянов, е от 2 седмици в съда. Това се случва почти година след трагедията. Младият мъж ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост, казаха по-рано от Прокуратурата.

Информираха, че обвинението се доказва от свидетелски показания, огледа на местопроизшествието. Все още се чака насрочване на разпоредителното заседание по делото от Софийския градски съд.


Снимки - Добромир Видев, БГНЕС.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна