Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима телефонни измамници обжалват ареста си

Тримата „ало измамници“, ограбили над 30 000 лв. от възрастни жени, обжалват постоянното си задържане в ареста пред Пловдивския oкръжен съд.  
Смесената група мошеници от три града в страната са успели да заблудят четири пенсионерки, едната от които 89-годишна, че действат от името на полицията и тяхното съдействие е необходимо уж за да заловят извършители на телефонни измами. 
Бандата е действала в периода от 23 до 27 април тази година, като само за пет дни са успели да измъкнат от жените общо 30 500 лв., които те доверчиво подхвърлили опаковани в пакети от терасите си.  
Пламен Тодоров от Габрово, софиянецът Мартин Величков Недко Генчев от Полски Тръмбеш имат постоянни адреси в родните си градове, но съдът реши да им наложи най-тежката мярка за неотклонение, тъй като има вероятност да извършат друго престъпление или да повлияят върху разследването. 
Като защитна теза адвокатите им твърдят, че тримата са само "мулета" в схема, в която те събират парите, а  организаторът е българин, който действа от Холандия. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени