Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 21-годишен мъж за кражба на гориво от чешки тир край Монтана

Снимка: БГНЕС

Задържаха 21-годишен жител от област Видин за кражба на дизелово гориво от спрял за почивка тир край Монтана. При акцията е иззет и лек автомобил. Това е втората кражба на гориво за последните два дни.

При обход на тирове, спрели да почиват на отбивка "Сухата чешма", край монтанското село Винище патрул на Пътната полиция - Монтана забелязали мъже да източват гориво от резервоара на чешки влекач. Това станало към 2:30 часа след полунощ на 8 май.

Мъжете не се подчинили на разпорежданията на полицейските служители и побягнали в пресечена местност край пътя, като оставили в близост до влекача празна туба от 20 литра и гумен маркуч. В гората, непосредствено до отбивката, униформените намерили 3 туби от по 20 литра, пълни с гориво, а на 100 метра от отбивката в посока към Видин открили лек автомобил "Фолксваген Поло" (с видинска регистрация) с две празни туби до багажника.

За съдействие на място били извикани служители на РУ Монтана. От багажника на лекия автомобил били иззети 8 празни туби с вместимост от 20 литра и мобилен телефон.

При последвалите проверки на преминаващи автомобили по път Е-79 бил установен лек автомобил "Сааб" със софийска регистрация, превозващ пътник, съпричастен към кражбата на гориво – 21-годишен от област Видин.

Той бил отведен в РУ Монтана, където били взети обтривки на ръцете му. С полицейска заповед е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Лекият автомобил "Фолксваген Поло" и откритите предмети и вещи са иззети. Работа по случая продължава в РУ Монтана.

Това е втората кражба на нафта от спрели за почивка тирове за два последователни дни.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени