Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на отворените врати в Регионалната библиотека на Силистра

Снимка: Незабравка Кирова

Ден на отворените врати организира днес Регионалната библиотека в Силистра. Ще бъдат издавани безплатни читателски карти. Проявите включени в Националната библиотечна седмица са под надслов "Библиотеките по-нужни от всякога" и имат за цел привличане на общественото внимание.

Библиотеката предоставя разнообразни услуги и ресурси, заяви директорът Галина Раева и съобщи, че ще бъдат открити и две изложби.

"Едната се казва "Истории от глаголически и сегашни времена". Другата "Библиотеката - по-нужна отвсякога". Тя ще представя документи за историята и дейността на нашата библиотека", каза още Раева.

Голяма част от събитията са насочени към най-малките читатели.

"Библиотечни екскурзии. Ще запознаем децата с интересни библиотечни колекции, с работата на отделите продължават ежемесечните "Часове на приказката". Всяка сряда от 11:00 ч. библиотекарите четат приказки", посочи директорът на библиотеката.

Ще се проведе и традиционната среща "Книги с аромат на...", като изданията досега бяха посветени на кафето, виното и пролетта. Тази вечер е избран ароматът на книги.

"Ще представим интересни факти за книгите - най-малката книга, най- малкия формат, тя е почти няколко сантиметра, най-голямата книга", допълни Раева.

А на 31 май в силистренската библиотека ще гостува Даян Сашар със своята книга "Дъщерята на времето".

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени