Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбор от II дивизия взе Купата на Румъния

Футболисттите на Корвинул с купата.
Снимка: FC Corvinul 1921 Hunedoara

Втородивизионният Корвинул (Хунедоара) е носител на Купата на Румъния, като победи Оцелул (Галац) след изпълнение на дузпи. Редовното време и продълженията завършиха при равен резултат 2:2, след което се наложи изпълнение на наказателни удари и там тимът от втора лига триумфира с 3:2. Така отборът от Хунедоара поднесе най-голямата изненада за Купата на Румъния в последните 49 години.

Българският защитник Милен Желев беше титуляр на десния фланг за Оцелул и остана на терена през всичките 120 минути. Един от героите, допринесли много за изненадващия успех на Корвинул Хунедоара, е Мариус Коман – голмайсторът на отбора този сезон. Коман изравни в 39-ата минута за 1:1, но не успя да реализира при дузпите, пропускайки първия опит.

Сега тимът от Хунедоара ще има възможността да играе в предварителния кръг на Лига Европа в началото на следващия сезон, но няма право да се изкачва в Лига 1, въпреки втората си позиция в класирането, тъй като е общински отбор. 

Веднага след като спечели купата на страната, клубът обяви преструктуриране в акционерно дружество, за да може да се изкачи в елита през предстоящата кампания. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна