Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ - СДС искат извънредно заседание на Столичния общински съвет

Снимка: БТА

ГЕРБ - СДС събира подписи за извънредно заседание на Столичния общински съвет, което да се проведе на 23 май. Групата иска да бъдат изслушани кметът Васил Терзиев и неговият екип заради вчерашното решение на Административния съд, което спря реорганизацията на движението в центъра на столицата с мотива, че тя не се основава на никакъв административен акт или закон.

ГЕРБ-СДС има пълното основание да поиска извънредно заседание и ще внесе подписите за него още днес, казва общинският съветник Антон Хекимян. Причините са няколко, обясни той, но основната е вчерашното решение на съда.

"Призовавам председателя на Столичния общински съвет да се съобрази с желанието и в рамките на 7 дни това заседание да се състои. Усетихме от думите на г-н Бонев, че дърпа аварийната спирачка. И ще се опита да замита следите от това, което свършиха, а именно, по терлици, на тъмно, без да го обсъдят с никого. Защото начинът, по който се случи тази нова организация по никакъв начин не съвпада със заявките, с които тези хора дойдоха на власт", коментира Хекимян.

"Призовавам председателя на Столичния общински съвет да се съобрази с желанието в рамките на 7 дни това заседание да се състои.  Усетихме от думите на г-н Бонев, че дърпа аварийната спирачка. И ще се опита да замита следите от това, което свършиха, а именно, по терлици, на тъмно, без да го обсъдят с мен. Защото начина, по който се случи тази нова организация по никакъв начин не съвпада със заявките, с които тези хора дойдоха на власт", коментира Хекимян.

Общинският съветник от ГЕРБ-СДС Димитър Вучев допълни, че до момента няма никаква яснота колко ще струва проектът. Споменавани са суми от половин до над един милион лева.

"Изискахме информация колко ще струва проекта. Първо щеше да бъде само настилка. Говореше се за някакви суми по половин милион. После, както целият град вижда, и цялата държава разбра не е само настилка. Оказа се доста по-мащабен проект. Колко на практика струва този проект, никой не знае", каза Вучев.

От ГЕРБ-СДС продължават да настояват за оставката на заместник- кмета по транспорта Илиян Павлов.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени