Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец ще получи 13-ата титла след мача с Локомотив (Пд)

Христиана Гутева ще ръководи Крумовград - Левски

Лудогорец ликува като шампион, но отборът днес ще получи титлата.
Снимка: ПФК Лудогорец 1945

С два мача от първата шестица днес, 22 май, ще продължи 34-ият кръг на родното първенство. От 16:00 часа Левски гостува на Крумовград на базата в Коматево, а от 18:30 Лудогорец е домакин на Локомотив (Пловдив).

„Зелените“ ще получат 13-а поредна шампионска титла на страната след края на двубоя със „смърфовете“ – титла, която бе подпечатана при домакинския успех на ЦСКА София с 3:1. Оттогава обаче тимът на Георги Дерменджиев е в серия от две поредни загуби, като първо падна от Ботев (Пд) с 2:3 във финала за Купата на България, а след това записа най-тежкото си поражение в историята на елита, губейки от Черно море с 0:4 на „Тича“. 

Локомотив от своя страна също е в лоша серия напоследък, като не е печелил в последните си пет срещи – две равенства в края на редовния сезон и три последователни поражения в плейофите, последното от които при домакинството на Левски с 1:2. 

По-рано през деня, Левски гостува в Пловдив на непобедения в последните 15 мача Крумовград. Отборът на домакините не е губил в първенството от 26 ноември насам, когато отстъпи на Черно море с 2:3 във Варна. По-рано в плейофите отборът взе точка и от визитата си в Разград, а между равенствата с Лудогорец и ЦСКА надви убедително Локомотив (Пд) с 4:1. 

Старши треньорът на тима Генчев е сочен за вероятен нов наставник на Левски, след като по-рано стана ясно, че Николай Костов ще си тръгне от „Герена“ след края на кампанията. "Сините" няма да играят в евротурнирите през следващия сезон след триумфа на Ботев за Купата на България. 

Срещата на базата в Коматево ще бъде и историческа, тъй като първи път жена ще свири мач от Първа лига. Това ще бъде Християна Гутева.

Програма на предстоящите мачове в Първа лига:

Сряда

16:00 ч, Крумовград - Левски

18:30 ч, Лудогорец - Локомотив (Пловдив)

Четвъртък

15:15 ч, Арда - Славия

17:45 ч, ФК ЦСКА 1948 - Ботев (Пловдив)

20:15 ч, ЦСКА София - Черно море. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна