Радио Варна - другата сцена!

Концерт "Закъснели думи" на учените от сдружение МУЗАРТ

10 ноември, петък, Концертна зала на Радио Варна. Изпълнителите в концерта "Закъснели думи" са възпитаници на вокалния педагог Кремена Матева. Всички те са участници в международни и национални конкурси, благотворителни концерти и общоградски събития. Най-изявените от тях вече имат своите първи самостоятелни концерти. Младите дарования организират редовни концертни участия, за да покажат на своите фенове наученото. "Закъснели думи" е посветен на българската поп и джаз музика. На сцената в петъчната вечер ще се изявят:

Димана Димитрова на 18 години, е възпитаничка на НУИ ”Д. Христов” в специалност флейта. С поп и джаз пеене се занимава от 5 години. Три поредни години печели златен медал и първа награда от международния конкурс „Свят изкуство и море”, следват много награди от национални и международни конкурси, участия в благотворителни инициативи и концертни програми на национално и общинско ниво. Димана записа и своя първи самостоятелен концерт, подкрепен от Радио Варна.  Димана Димитрова е едно от талантливите деца на България на фондация Димитър Бербатов.

Жасмин Стоянова е на 16 г., едно от талантливите деца на фондация Димитър Бербатов. Участничка в концерти, фестивали и лауреат на множество конкурси. През 2014 извоюва Гран при на конкурса “FlyStars” и трета награда в Малта, носител е на още много награди от национални и международни конкурси. През септември 2017 г. Жасмин имаше възможността да се срещне лично с посланик Иван Кондов и екипа му в българското посолство в Мадрид и да ги поздрави със своето изпълнение на песента "Майка ми".

Гергана Христова пее активно от 6 годишна възраст. Носителка на първи награди от международния конкурс „Свят изкуство и море“ Златни пясъци за 2016 и 2017г., Трета награда за 2016 г. от международния конкурс в гр. Балчик „Светът в детските длани” и мн. други, участник в множество концерти.

Йоанна Георгиева е завършила Първа езикова гимназия, а сега учи информатика в икономическия университет. Изкуството е важна част от живота и - рисува, ходи на актьорско майсторство, а с пеене се занимава професионално от 5 години. Има награди от различни конкурси, участвала е в множество благотворителни концерти.

Денислав Анастасов - завършил НУИ "Добри Христов” и НМА ”Проф. Панчо Владигеров” със специалност пиано. Участвал е във вокална група в Арт център „Арлекин”, а в София е учил и оперно пеене. Занимавал се е 7 години с актьорско майсторство. Музиката е неизменна част от ежедневието му, а от скоро с Йоанна са дует „Firstsight“.

Магдалена Велева е на 17 г., възпитаничка на френската гимназия. Пее от единадесет годишна възраст и е участвала в множество конкурси и концерти.

Йоанна Венелинова се занимава от 3 г. с поп и джаз пеене, участничка в множество концерти, носителка на първа награда от международния конкурс „Свят изкуство и море" - Златни пясъци за 2016 и втора награда за 2017 г.

Росица Андонова работи с вокалния педагог Кремена Матева от 3 г. Участничка е в концерти и международни конкурси. Носителка на втора награда от международния конкурс „Свят изкуство и море“ - Златни пясъци за 2015г. и трета награда за 2016 г. Трета награда от международния конкурс в гр. Балчик „Светът в детските длани” за 2016 г. и втора награда за 2017 г

Яна Стоянова е на 16г. Занимава с  поп и джаз пеене от 6 годишна възраст. Участничка и лауреат в множество фестивали, концерти и конкурси. Първа награда за 2016г. от международния конкурс „Свят, изкуство и море”, втора награда за 2017г. от международния конкурс „Светът в детските длани” гр. Балчик. Отличие в надеждите на Европа – Санкт Петербург. Тази година участва в Х фактор 5 сезон.

Христина Куташка е на 16 г. Пяла е в хор, но от 2016 г. се занимава с поп и джаз пеене. Носителка на втора награда за 2017г. от международния конкурс „Свят, изкуство и море”, участничка в благотворителни и общоградски концерти.

Зои Бошнакова е носител на първи награди от международните конкурси „Свят изкуство и море" - Златни пясъци и „Светът в детските длани” гр. Балчик за 2016 г. През 2017 г. получава трета награда от международния конкурс „Светът в детските длани” - гр. Балчик.

Калоян Васев е ученик в първа езикова гимназия с немски език, занимава се с всякакъв вид изкуство, пее от 11 годишна възраст.

Емили Атанасова активно пее от 4 години, носителка на множество награди от фестивали и конкурси – „Обичам те, море“ -първа награда, „Малки и големи таланти“ - втора награда, „Приказка за теб“ -  втора награда, „Море и спомени“ - втора награда и много други.

Александра Читакова учи пеене само от година и половина, занимава се и с актьорско майсторство. Участник е в концерти и лятна арт академия с преподавател проф. Стефка Оникян.

Ева Стерева е на 10 години. Победител в няколко конкурса в категория "Поп и джаз пеене". Тази година спечели и първия си златен медал с изпълнение на пиано в конкурса "Свят, изкуство и море".

Моника Рахнева е на 10 години, пее от 7-годишна. През 2016 г. е лауреат на международния конкурс „Свят, изкуство и море”, а през 2017 г. има втора награда. Участник в концерти и фестивали, както и в арт академия и майсторски клас с преподавател проф. Стефка Оникян.

Камен Павлов на 8 г. ученик е в НУИ „Д.Христов” в специалност ударни инструменти. Пее от 4 годишен в Студио "Да" и от една година в МузАрт. 2016 г печели Международен детски конкурс - "Речни Раковини" -награда на WAF (World AssociationofFestivals) в Нови Сад за млад перспективен изпълнител; 3-то място за представената песен "Приказния котарак" по музика на Доно Цветков. 2-ри международен израелски фестивал "SummerCempFestival"- 2 ро място за изпълнение. През 2017 г. печели Международен вокален конкурс: "Гласовете Ви чувам" Несебър - 2-ро място за изпълнение и "Мистър Костюм".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия