Радио Варна - другата сцена!

Дискусия на тема "Възкресението – свидетел на Божествеността"

ВЪЗКРЕСЕНИЕТО – СВИДЕТЕЛ НА БОЖЕСТВЕНОСТТА

8 април, събота, Арт салон на Радио Варна, 14.00 часа

Тържество-дискусия на тема "Възкресението – свидетел на Божествеността". В програмата на тържеството са включени прожекция на слово от Ваклуш Толев „Възкресението – битие на зримия теогон“ и дискусионна част по идеи от Учението Път на Мъдростта.

"Чудо ли е Възкресението, религиозен мит или е реална мистерия? Има ли отговор въпросът къде отиде Иисус и без Него бихме ли имали Възкресение? В какъв аспект Възкресението свидетелства Божествеността? Какви идеи за бъдещето дава Възкресението на всеки човек?

Тайната не бива да се търси с логичност, нито можем да я намерим с исторична фактология. Истината, както Възкресението, е вътрешен живот. И отговорите на въпросите не биха били възможни без голямата истина, че човекът е един бог в развитие.

Няма по-голяма духовна реалност от човека – сътворен от Бога и с вложено Дихание за подобие. Затова е казано, че: има една реалност, по-реална от реалността, това е реалността на Духа! Ето защо няма да намерим Живия между мъртвите." Ваклуш Толев

Дискусията е част от програмата на Школа Път на Мъдростта и ще се проведе с участието на нейни представители от страната.

Организатор е Сдружение ОПМ.

Входът е свободен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!