Радио Варна - другата сцена!

Концерт на лауреатите от V Музикален конкурс “Аз уча музика”

| обновено на 23.06.23 в 16:16

24 юни, събота, Концертно студио на Радио Варна, 15.00 часа

Концертът на лауреатите на V Международен музикален конкурс “Аз уча музика” ще се проведе по традиция в Концертното звукозаписно студио на Радио Варна. Тазгодишното издание продължи линията от предишните четири и се отличи с много високо ниво на изпълнителите. Конкурентите са от цялата страна: Варна, София, Костенец, Хасково, Ямбол, Ситово, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Добрич, Бургас, Асеновград, Елин Пелин, Левски, Стара Загора, Казанлък, Дебелец, Шумен, Плевен, Казанлък. Разбира се най-много кандидати за надпреварата са от Варна. Те знаят, че ще могат да покажат своите умения и да се насладят на чудесните условия, които предлага залата на варненското радио. Построена и поддържана според съвременните изисквания тя предлага невероятна акустика, озвучаване, концертен роял.

Конкурсът е най-старата виртуална музикална надпревара в България. По регламент наградите, грамотите и изявите са виртуални, но още с първото издание освен Гала концертът, който се излъчва по социалните медии, се организира и концерт на живо, за да могат тези, които имат; желание и възможност да се изявят пред публика. Грамотите и наградите за победителите се изпращат по пощата или се връчват на живо.

Най-малкият участник е от Пловдив и е на 5 години, а най-големият е на 70 години от Хасково. Направленията са класическа и народна музика, солови изпълнения и групи.

Каним варненци и гостите на града на 24.06.2023 г. от 15.00 ч. В Концертно студио на гр. Варна на Концерта на лауреатите.

А на 25.06.2023 г може да гледате всички наградени на Гала концерта, който започва в 18.00 ч. в You Tube, Facebook и разбира се сайт “Аз уча музика”. Ръководител на школата е Ирина Димитрова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!