Радио Варна - другата сцена!

Работилница „Нарисувай ми орхидея“ тази събота в Арт салона на Радио Варна

Деца и тийнейджъри ще майсторят и рисуват екзотични цветя с орхидееното общество

14 октомври, събота, Арт салон на Радио Варна, 11.00 часа

Орхидееното общество кани деца и тийнейджъри на работилница, посветена на орхидеите. Началото е от 11 часа на 14 октомври в Арт-салона на Радио Варна. Ще се майстори, ще се рисува под ръководството на орхидеен експерт и хенд-мейд артист. Заниманията са част от проекта „Нарисувай ми орхидея“ на Първо орхидеено общество, подкрепен от фонд „Култура“ на Община Варна.

Работилницата ще водят Крум Сотиров – орхидеен експерт и преподавател по изобразително изкуство и Борислава Николова – хенд-мейд артист. „Децата са готови да тръгнат из необятния свят на орхидеите – показваме им различни видове от тропиците, български орхидеи и им разказваме с какво се отличават от другите растения. Учим различни рисувателни и пластични техники. Даваме свобода на творчеството – ако искат създават фантастична, своя орхидея, ако решат – реално съществуваща“, казва Крум Сотиров.

Творческите занимания ще продължат и на 4 ноември, отново в Арт салона на Радио Варна в 11 часа. Избрани творби от проекта „Нарисувай ми орхидея“ ще бъдат представени пред публика през ноември в сборна изложба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!