Радио Варна - другата сцена!

Ботаническа рисунка и сушени цветя в работилницата „Нарисувай ми орхидея“

На 4 ноември са поканени деца и тийнейджъри, които искат да творят с хербарий и моливи

| обновено на 03.11.23 в 11:53

Как се твори с цветя ще пробват деца и тийнейджъри в работилница на орхидееното общество. Последното ателие от проекта „Нарисувай ми орхидея“ е на 4 ноември, събота от 11 часа в Арт салона на Радио Варна. Входът за малките артисти е свободен. Поредицата събития за развитие на творчески умения се подкрепя от фонд „Култура“ на Община Варна.

Искра Сотирова, лектор на Първо орхидеено общество, ще разкаже на участниците за ботаническата рисунка. Тя ще върне времето назад до древен Египет и Римската империя, когато хората са рисували цветя, за да украсят света си. Децата ще научат какво е ботаническа рисунка и как могат сами да я създадат. Специален гост на работилницата е Антония Бялкова – ЗакачАни – добре познат хендмейд артист от Варна. Тя ще донесе много хербаризирани цветя и свои собствени творби – бижута, сувенирни предмети, декорации, създадени именно с хербаризирани растения. Тони ще покаже как се прави хербарии и всяко дете ще създаде своя декорация с растения.

Това е втората работилница, която развива сръчности и умения в сферата на приложното изкуство. През октомври Борислава Николова изработи заедно с децата картички-уникати с изрязани, оцветени и декорирани орхидеи от хартия. И на работилницата на 4 ноември всеки участник ще получи престилка със знака на проекта.

От август до момента в работилниците се включват деца от 4 до 17-годишна възраст, които с любопитство и внимание учат за света на орхидеите и развиват своите техники в живописта и приложните изкуства. Връзка към събитието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!