Радио Варна - другата сцена!

Семинар "Тайната на Словото: Кодът на буквите"

22 декември, петък, Арт салон на Радио Варна, 18.30

Семинар "Тайната на Словото: Кодът на буквите" с Георги Сираков.

"Тайната на Словото: Кодът на буквите" представя на публиката възможност да се докоснат до всяко едно от седемте чудеса на нашата азбука. Осъзнаване на имената на буквите, пътя от 49 до 30 букви и силата да постигнем отново духовната цялост на 49-те символа.



Георги Сираков изследва Словото от 2012 г. насам. Тогава след прекъсване на обучението си в ТУ, започва изучаването на "Теология" в СУ "Св.Климент Охридски". Изучавал е шест древни езици, специализирал медиавистика и религия, като не на последно място древни езици и култури.

След 2014 започва пътят му в изследването на херменевтиката като наука за разбиране на написаното "между редовете". Така се стига до момент, в който всички изследвания и теории започват да се доказват, заедно с антрополога Димитър Събев. Основен миг в тяхната обща работа е след средата на 2016 г. когато се пише общ труд на тема "Тайната на Словото: Кодът на буквите". Георги е човекът на Словото, а Димитър на антропологията, свързана с това дело. Така се стига до 49 буквена праглаголица, намерена в Магурата, Книгата на Клод Дюри и дори Оурфическата златна книга.

По-късно работата продължава с изследвания на вибрациите, цветовете и тоновете. Като композитор, Димитър Събев разбира напълно новото сензационно откритие "Тайната на Словото: Музика в думите". По начина, който до сега се превеждат всички езици, вече се показва музиката чрез словото и призмата на цветовете в матрицата. Така нашата азбука е ученик по всички науки, изкуства и езици. 2017 и 2018 година са основни за показност на трудовете на Старозагорската научна конференция. От 2023 вече са регистрирани като историческо и културно наследство на България и Света.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия