Радио Варна - другата сцена!

Иван Момчев представя „ДЪЛБОКИ ЗНАЦИ от премълчаваната летопис“

1 март, петък, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа

Представяне на книгата на Иван Момчев „ДЪЛБОКИ ЗНАЦИ от премълчаваната летопис“

Един вълшебен ключ от съкровищницата на човешката цивилизация лежи зарит в плодородния чернозем, сред дъхавите градини и хилядолетните лозници на Балканите. Скрит е зад златни тракийски маски, сред скъпоценни ритони и свещени мечове, бойни колесници, царски венци и статуи на стари богове, чиито екзотични останки смайват съвременния свят. Потънал в мрака на вековни заблуди, геополитически интереси, религиозна схоластика и под носовете на историците, той отключва дълбоки биполярни процеси, насукани в безкрайна ,,златна“ нишка. Иде реч за невидимия ключ на духовността.

Земи и населения могат да бъдат доминирани и заробвани. Блага и съкровища могат да бъдат присвоявани. Но не и този ключ.

Златната нишка пренася духовност и идва от древността на нашата стара, богата и многострадална земя. Тя извира из лоното на стари духовни традиции и се точи ли точи от човек на човек просветени представители на местното трако-българско население през всички времена. За да доведе до грандиозна историческа кулминация през златния български IX-Х век.

За всичко разказват и предизвикват размисъл дълбоки знаци от преиначаваната, премълчавана и неизговорена българска летопис. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!