Радио Варна - другата сцена!

Как се монтират орхидеи по японски показват от орхидееното общество

| обновено на 14.03.24 в 11:49

17 март, неделя, Арт салон на Радио Варна, 11.00 часа

Запалени колекционери ще пробват редки техники за монтаж на любимите си цветя.

Японската техника кокедама ще бъде демонстрирана за пръв път у нас от Орхидееното общество. Крум Сотиров – международен лектор и експерт, ще покаже тайната на красивата аранжировка, която е приложима за всеки вид растения. Всеки колекционер може да донесе растение или орхидея и да опита техники за монтаж около масата.

„Работилницата ще започне със съвети към хората, които колекционират най-масовите орхидеи – фаленопсис. Те искат да ги отглеждат в саксия. Това е наш, човешки маниер – в природата орхидеите най-често растат по клоните и стъблата на дърветата или дори върху камъни“, обяснява Сотиров. Той е създател и президент на Първо орхидеено общество – организация, която разпространява знания за отглеждането на орхидеи и изкуствата, свързани с тях.

В работилницата ще бъдат показани и техники за монтаж върху дърво или кора, различни начини за закрепване.


Крум Сотиров ще покаже различни техники за закрепване на орхидеи и рядката японска техника кокедама.


Ще има възможност да се сдобиете с колекционерски орхидеи и красиви предмети - престилки, авторска фотография, картички.

Входът е дарение от 7 лв. Всички средства, събрани по време на срещата, ще подпомагат дейности на Първо орхидеено общество.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~