Радио Варна - другата сцена!

Литературна работилница към Emergence Art Fest

22-24 март, Голям Арт салон на Радио Варна
Организаторите на Emergence Art Fest Ви канят на неповторимо литературно пътуване с двудневна работилница, водена от един от дебютните участници в първото издание на фестивала Анна-Сара!
Работилницата е с покана за всички, без значение от опита.

В нея ще разгледаме техниките за създаване на живи и емоционални герои, стратегии за построяване на въздействащ и оригинален сюжет и тайните на добрата диалогова линия. Ще се посветим на процеса на създаване на творби по неконвенционални стъпки, ще обменяме идеи и ще черпим вдъхновение от неочаквани места. Тази работнилница е перфектният момент да развиете своя литературен талант и да създадете творба по един оригинален и специален начин.
Ще отделим време и на магията на поетичния език, за да се научим как да изразим емоции чрез стихове и как да създадем впечатляващи образи с помощта на думите.
Колективно ще преминем през съществените етапи на творческия процес, от вдъхновението до завършения текст.
В деня на закриването ще споделим с публиката готовите творби на участниците по един също толкова нестандартен начин. Ще позволим на творчеството да заживее свой живот и ще проследим как то взаимодейства с околната среда.

За водещия: Изявен литератор и публикуван автор и поет, Анна-Сара е част от ЕАФ от началото му миналата година. В тазгодишното издание ще сподели с участниците своя опит във и извън рамките на фестивала, ще проведе работилницата по изграден план, обхващащ както основни, така и специализирани методи за творческо писане, и с нейна помощ участващите ще представят готовите си проекти в деня на закриването.
Участието в работилницата изисква предварителна регистрация. Запазете своето място тук: https://forms.gle/6KUs4hQsR7WGdVL88
Не пропускайте възможността да се вдъхновите и да подкрепите своя творчески потенциал!

Програма:
*22.03 (петък) 18:00-20:00*
//АБВ - Установяване на колективната среда, дефиниране на границите между творец и творба. Лично представяне, запознанство с материала, малко домашно. Въведението е отворено и за всички незаявили участие в работилницата.
*23.03 (събота) 13:00-16:00*
//Прости изречения:
Ще тръгнем от края към началото, позовавайки се на подготвените от участниците творби, ще ги обвържем с похвати и техники, давайки примерите отвън навътре. Ще влезем в индивидуалното и колективно психе, за да установим личния подход на всеки участник.
Ще тренираме ръце и мозък.
*24.03 (неделя) 13:00-16:00*
//Алхимия:
Време е да излезем от измерението - участниците разменят ролите си, превръщат се един в друг, докато търсят творбата в центъра на лабиринта.
*18:30-19:30*
//Финале гранде:
Споделяне на резултата и пускане на творбите на свобода да взаимодействат с публиката.
Побързайте, местата са ограничени. Очакваме ви!
Събитието е част от второто издание на Emergence Art Fest.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!