Радио Варна - другата сцена!

Театрална работилница към Emergence Art Fest с Театър Калейдоскоп


21-24 март, Малък Арт салон на Радио Варна

Каним ви на пътешествие, по време на което ще се потопим във взаимодействията между движението, инстинкта и ритъма. Чрез множество театрални игри и упражнения ще създадем връзки, ще общуваме по изненадващи и нетипични начини, а в края на тази експедиция ще споделим откритията си пред публика. Работилницата е отворена за всички, без значение от опита. За да се чувствате възможно най-комфортно, носете си удобни дрехи и вода.

Водещите: Театър Калейдоскоп е новосъздаден разрастващ се жив организъм. В момента съществува под формата на спорадични театрални работилници, отворени към всеки, без значение от опита. Целта му е да създава възможности за взаимен обмен и споделяне чрез изразните средства на театралното изкуство.
Дария Димитрова и Силвана Гатева са лицата зад Театър Калейдоскоп. Запознават се докато учат Приложен театър и образование в RCSSD и от 2021 година работят заедно. Практиката им черпи вдъхновение от методите на Аугусто Боал, Жак Льокок, авторския (devised) театър и хората, с които работят.

Участието в работилницата изисква предварителна регистрация. Запазете своето място тук: https://forms.gle/JvY3SRTUZawymFve6

Програма:

21.03 (четвъртък) 18:00-20:00
Интерактивна дискусия - Театърът като обединяваща сила в човешките взаимоотношения. Дискусията е отворена и към хора, които няма да вземат участие в работилницата.

22.03 (петък) 18:00-20:00
Съществата в нас: изследване на първичните ни инстинкти посредством тялото и гласа.
Ще преминем през серия игри и упражнения, вдъхновени от театъра на движението, които ще ни помогнат да излезем от рамките на интелекта и да навлезем в динамичния свят на инстинкта.

23.03 (събота) 13:00-16:00
Хаос и ред: изграждане на рамка за театрален показ.
Чрез импровизация и експерименти с форми, ритъм и движение ще започнем да поставяме основите на общ разказ, който впоследствие ще споделим с публиката.

24.03 (неделя) 13:00-16:00
Отвътре навън: завършване на крайното произведение.
Ще развием започнатото през изминалия ден, ще работим над сценичното си присъствие и ще се подготвим за среща с публиката.

17:00-18:00
Споделяне на резултата и кратка дискусия с публиката.

Побързайте, местата са ограничени. Очакваме ви!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!