Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежко остава състоянието на 29-годишната Гергана, след като автобус прегази краката й

Снимка: БГНЕС

Тежко остава състоянието на 29-годишната Гергана Кюмкова. Двата крака на жената бяха премазани тази сутрин от автобус по линията Огняново - гр. Гоце Делчев.

Най-рано утре ще има официална информация от разследващите органи по вече образуваното досъдебно производство във връзка с инцидента. Две са вероятните хипотези за внезапното отваряне на автобусната врата, според управителя на транспортната фирма Илия Петков - неочакван проблем във въздушната система или недобросъвестно завъртане на аварийния кран. Автобусът е технически изправен, твърди Петков.

Снощи е прегледан автобусът от механик, нямало е никакви причини автобусът да не бъде допуснат на работа. Всичко е работело, всички системи са работили.

29-годишната Гергана е все още в отделението по реанимация на гоцеделчевската болница. Тя е с травматичен шок. Двата й крака са премазани. Единият е с голяма  разкъсна рана. Сериозна кръвозагуба  е наложила спешно преливане на кръв. След стабилизирането й ще бъде транспортирана за "Пирогов".

Младата жена е пътувала както обикновено от родното си село Огняново към гр. Гоце Делчев, където работела в частен цех. Миналата година  е била наета от Община Гърмен по програма за временна заетост, сподели кметът на общината Минка Капитанова. Живее бедно и сама в наследствена къща, завещана от нейния дядо.

Управителят на транспортната фирма Илия Петков:

Всичко останало, каквото и да е, не е по-важно от състоянието на жената. Бях в болницата. Разговарях лично с нея. Ще се интересувам от състоянието й непрекъснато. За каквото и да се наложи, ще бъдем насреща. Това, което зависи от нас, ще го направим.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!