Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При грубо нарушаване на правилата премина редовната сесия на ОбС-Перник

Без да спазва елементарни процедурни правила, председателят на Общинския съвет Милан Миланов, бързайки да си увеличи заплатата си до премиерско ниво, допусна да бъдат взети решения, които не са обсъдени в постоянните комисии. Съветниците от новосформираната коалиция от БСП, СДС, Атака, Лидер и Патриотично обединение гласуваха за отстраняване от председателските места в постоянните комисии на членове на ГЕРБ, без никакви обяснения или аргументи, подкрепящи подобни действия. Това се казва в съобщение от пресцентъра на ГЕРБ в Перник. Въпреки опитите на съветниците от ГЕРБ да получат обяснение за действията на Новата коалиция в ОбС-Перник, такова не бе дадено, заявяват от ГЕРБ. Според тях става дума за политическа чистка, чрез която БСП, СДС, Атака, Лидер и Патриотично обединение се опитват да подменят вота на перничани, които дадоха своето доверие на ГЕРБ. Гласуването на спорните докладни обаче, очевидно не задоволи някои членове на новата коалиция. Заместник-председателят на ОбС-Перник Десислав Аспарухов в безсилието се опита да се саморазправи с общинския съветник от ГЕРБ Сашо Диманов. Няма как подобно поведение да не се изтълкува като опит да се отклони вниманието на перничани от абсурдните решения, взети на сесията, се казва още в съобщението. Председателката на групата съветници от ГЕРБ Милена Миланова заявява: „Категорично осъждаме това поведение и го намираме за недопустимо и недостойно и бихме искали всеки от съветниците, начело с г-н Милан Миланов, който все още очаква да си увеличи заплатата на 3000 лева, да подадат оставки“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жена пострада при произшествие в Перник

80-годишна  жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Перник. Инцидентът е станал вчера в пернишкия кв. „Църква“. На ул. "Димитър Благоев"  възрастната жена била блъсната от лек автомобил, управляван от 47-годишен жител на село Студена.  Шофьорът закарал пострадалата пешеходка в ЦСМП – Перник. В последствие тя била транспортирана в столично..

публикувано на 17.05.24 в 11:16

Нормално е започнала матурата по български език и литература в област Благоевград

Нормално е стартирал зрелостният изпит по български език и литература в област Благоевград, каза за Радио Благоевград Методи Попов от РУО. Няма сигнали за нередности относно коректното провеждане на матурата, увери Попов.  Държавният изпит по български език и литература в област Благоевград е започнал в 8.50 ч. Тъй като има техническо време от..

публикувано на 17.05.24 в 11:11

Показват медалите на волейболистката Цветана Божурина

Медалите на легендарната волейболистка Цветана Божурина ще бъдат показани в Нощта на музеите в Перник. Колекцията си от отличия европейската шампионка от 1981 година и бронзова медалистка от Олимпиадата в Москва дари на музея в родния си Перник през месец март тази година. Децата ще имат възможност да изработват ръчно глинени съдове, да правят накити,..

публикувано на 17.05.24 в 10:53

Хеликоптерната площадка при тунел "Железница" вече е регистрирана

ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска помощ по въздух в страната. To се намира в непосредствена близост до тунел „Железница“ на АМ „Струма“. С изграждането на съоръжението се осигурява възможност за бърза евакуация на пострадали при пътни инциденти или други аварийни ситуации в..

публикувано на 17.05.24 в 10:49

Разследват смъртта на жена от село Полена

Разследват смъртта на възрастна жена от село Полена, община Симитли, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград. На 16 май е получен сигнал, че на 6 май с разкъсно-контузни рани по ръцете и краката, в Спешната медицинска помощ в Симитли е постъпила за преглед 86-годишната жена. Тя е била настанена за лечение в болницата в..

публикувано на 17.05.24 в 10:32

2 039 418 са пенсионерите през април

Броят на пенсионерите през месец април достига 2 039 418 души, което е ръст от над 12 200 спрямо април миналата година. От Националния осигурителен институт (НОИ) отчитат, че средният размер на пенсията достига 835 лева през миналия месец, а повишението е с 12.6 процента спрямо същия месец на предходната година. Средната пенсия за стаж и възраст е в..

публикувано на 17.05.24 в 10:21

Ново оборудване за Домашния патронаж в Сандански

Община Сандански спечели проект „Доставка на оборудване за нуждите на Домашен социален патронаж в гр. Сандански“.   Стойността на проекта е 49 500 лв. с ДДС, като 44 550 лв. се финансират от фонд Социална закрила“, а останалата част е съфинансиране от бюджета на общината.   С реализирането на проекта ще се подобри работната среда на..

публикувано на 17.05.24 в 09:50