Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Бойко Борисов откри в Сандански VI-ия Зимен университет под наслов "Можем в България"

Снимка: БГНЕС

Днес в Сандански Младежкото ГЕРБ провежда VI-ия Зимен университет под наслов "Можем в България". На мероприятието ще бъдат обсъдени теми, свързани с отговорностите на управлението, секторните политики на партията, приоритетите пред ГЕРБ като мандатоносител, както и подготовката за предстоящите местни избори. На срещата присъства и премиерът на страната Бойко Борисов. Премиерът обясни необходимостта от тегленето на нов външен дълг за страната:

Тези 16 милиарда, които се надявам парламентът в сряда да одобри, са 12 милиарда стари задължения, които трябва да им планим на взетите преди нас като прогнозируема държава, защото няма как да не си платим дълга. Ако не го платим България се срива като рейтинг, а другите няколко милиарда са за покриване на този дефицит. Парите ни трябват, защото видяхте - дадохме коледни, сега след 50 дни е Великден, истински се надявам да дадем и великденски.

Бойко Борисов коментира и проблемите, свързани с българската енергетика:

В природата не съществува да изкупуваш скъп ток, а да го продаваш евтино. Това прави националната ни енергийна компания в момента. И ако това не се реши от нас и то до юни месец, няма шанс да измъкнем държавата и енергетиката от този колапс.

Министър-председателят обеща да края на 2015 година да бъдат завършени част от големите проекти, сред които автомагистралите „Струма“ и „Марица“, както и отсечката от автомагистрала „Люлин“ до булевард „България“.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Детска градина №1 „Ведрица“ празнува 75-годишнина

Детска градина „Ведрица“ отбелязва днес своя юбилей с тържествен концерт под мотото "Приятелство без край" в зала „Яворов“. Детското заведение отваря врати през 1949 г. и е първото в община Благоевград. „Да бъдеш директор на първата детска градина в Благоевград е голяма отговорност, мисия, отдаденост и любов“, каза Антоанета Григорова...

публикувано на 29.05.24 в 14:14

Променят движението при 16 км на АМ „Струма“ в посока София

От  днес се променя организацията на движението при 16-ти км на АМ „Струма“ в посока София за всички автомобили. Заради ремонтни дейности по авариралата на 28 април подпорна стена се ограничава движението в дясната активна лента, като трафикът ще преминава по лявата активна лента и изпреварващата лента. Скоростта на движение се намалява до 70 км/ч, а..

публикувано на 29.05.24 в 12:25

Стана ясна причината за пожара в сградата на Община Кресна

Извършване на огневи работи (монтаж на метална решетка на прозорец) в санитарно помещение на третия етаж на сградата е довело до пожара в сградата на Община Кресна, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Благоевград.  Припомняме, че около 09:44 часа вчера е получен сигнал за пожар в административната сграда на община Кресна. Произшествието е..

публикувано на 29.05.24 в 11:33
Първите три газови когенератори бяха пуснати в експлоатация през есента

Нова инсталация ще бъде изградена на площадката на „Топлофикация Перник”

Нова когенераторна инсталация ще бъде изградена на площадката на „Топлофикация Перник”. Дружеството е обявило обществена поръчка с прогнозна стойност 7 млн. лв. без ДДС, а срокът за подаване на оферти е 13 юни. Новата когенерация ще бъде разположена в близост до пуснатите в експлоатация през есента три газови когенератори. В ноизграденото хале ще бъдат..

публикувано на 29.05.24 в 11:20

Безплатни прегледи за множествената склероза в Благоевград

В световния ден за борба с множествената склероза 30.05.2024 г. от 10.30 до 17.30 в Зала 5, в сградата на Община Благоевград, по инициатива на Сдружение „МС СВЯТ“ и съдействието на Община Благоевград, ще бъдат извършвани безплатни профилактични прегледи от водещи специалисти в различни области. Инициативата събира експерти от няколко области в..

публикувано на 29.05.24 в 10:57

Магистрала, или не в Кресненското дефиле

На 4 юни от 16:00 ч в Аула “Максима” на Университета по архитектура, строителство и геодезия ще бъде представен прогреса по проект и инвестиционното предложение “Обща инфраструктура на високоскоростна железопътна линия София - Солун и автомагистрала в участъка Симитли - Кресна”.  Проектът предвижда високоскоростна (над 250 км/час) железопътна..

публикувано на 29.05.24 в 10:29

Видеонаблюдение в реално време на изборите 2 в 1

На изборите на 9 юни ще има видеонаблюдение в реално време. Ще се заснеме и  преброяването на бюлетините, и съставянето на протоколите от секционните комисии. Централната избирателна комисия реши, че броенето започва след обявяване на края на изборния ден - с изключение на тези извън страната, в лечебните заведения, домовете за стари хора, местата за..

публикувано на 29.05.24 в 10:10