Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три дни блус и джаз в Благоевград



27 март, този петък, се открива първият фестивал, който събира блусари и джазмени в Благоевград. Три дни на различни сцени в областния център ще звучат автентични блус изпълнения с участието на Драган Милев-Драги, Подуене блус бенд и Васко Кръпката, Делта Рустърс и финландеца Ееро Турка. Джаз вечерта ще бъде открита от Стефка Оникян и студенти, а Васил Петров, Лъчезар Кацарски и Биг Бенд Благоевград представят в Драматичния театър вечер посветена на Франк Синтра. Селекцията на джаз вечерите е поверена на Веселин Веселинов-Еко и Борис Янев, диригент на Биг Бенд Благоевград. Васил Георгиев или популярният Васко Кръпката селектира блусарските групи и изпълнители. Изпълнителят сподели, на пресконференция днес, че този фест е изключително уникален, защото за първи път се зачита скромното блусарско общество в България.

От звуковите файлове можете да чуете Васко Кръпката и Христина Шопова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът на Разлог се срещна с ученици

Днес, в модерния образователен център в сектора „Земеделие“ – Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство – Разлог се проведе поредната вълнуваща среща на кмета на община Разлог Красимир Герчев с абитуриенти и ученици. Директорът на училището Татяна Динчева представи новите постижения на училището, което създава специалисти,..

публикувано на 15.05.24 в 14:38

В ЮЗУ: Наука – образование - бизнес

Изключително авторитетно изложение на компании и фирми от различни сектори на българската икономика се проведе днес в ЮЗУ в Благоевград. Форумът „Кариерни предизвикателства“ привлече вниманието на студентите от висшето училище за среща с евентуални бъдещи работодатели. Над 30 бяха представителствата, които имаха свои импровизирани..

публикувано на 15.05.24 в 14:32

Проблемите и бъдещето на библиотеката дискутираха в Кюстендил

Проблемите и бъдещето на библиотеката в Кюстендил бяха осъдени днес на дискусия под надслов "Библиотеките по-нужни от всякога". Тя е част от Националната библиотечна седмица, която се организира за 18-а поредна година от Българската библиотечно-информационна асоциация. На форума директорът на библиотеката в Кюстендил София Пейчева каза, че целта е..

публикувано на 15.05.24 в 14:25

Ден на отворените врати в ЮЗУ

Ден на отворените врати се проведе в Югозападния университет ,,Неофит Рилски”. На събитието пред бъдещите кандидат-студенти бяха представени специалностите, които предлага университетът. Студенти от различни факултети представиха пред бъдещите си колеги професионалните направления и образователни програми. Велимира Венкова от Факултета..

публикувано на 15.05.24 в 13:49

Чистят река Драговищица от битови отпадъци

Почистване от битови отпадъци на река Драговищица в участъка от село Драговищица, срещу течението до стената на едноименния мини ВЕЦ, в близост до митническия пункт "Олтоманци" организира Сдружение "Балканка". Акцията ще се проведе на 18 май в 20 километров участък. Инициативата цели и да заостри вниманието върху няколко основни проблема - незаконния..

публикувано на 15.05.24 в 13:23

Работници без трудов договор установиха инспектори от Кюстендил

Констатираните нарушения през миналата година от Дирекция "Инспекция по труда" в Кюстендил са общо 4 225. От тях 2 296  засягат здравословните и безопасни условия на труд, а 1 913 са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. През 2023 година от дирекцията са извършили 1 166 проверки в 840 предприятия с общо 14 654 работници и..

публикувано на 15.05.24 в 13:13

Монтират водомери във вилни сгради в местността Бодрост

"Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград ще осигури екипи на дружеството на 22.05.2024 г. (сряда) в района на курортната местност Бодрост. Целта е монтаж на водомери и присъединяване на вилни сгради към водопроводната мрежа. От ВиК Благоевград напомнят на всички собственици на сгради в м. Бодрост да се уверят, че имат открити партиди..

публикувано на 15.05.24 в 13:06