Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

85 години от рождението на професор Кирил Стефанов отбелязаха в благоевградската библиотека


Този следобед Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград посрещна ученици, гости и възпитаници на класа по народно пеене на Даниела Богданова. Поредната проява на библиотеката е по повод 85 години от рождението на композитора, диригент и дългогодишен главен художествен ръководител на ансамбъл „Пирин“ професор Кирил Стефанов. 

Повече за проявата можете да чуете в звуковия файл от Лиляна Дякова, завеждащ отдел „Изкуства“ в благоевградската библиотека


Сред гостите на култутната проява посветена на годишнината от рождението професор Кирил Стефанов бе и младата изпълнителка на народни песни Ивана Дякова. Ето какво сподели тя за Радио Благоевград. /чуйте звуковия фаил/




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Среща с шампиони по борба в Разлог

На 2 юни, неделя, треньорите по борба на ЦСКА и “Славия”, заедно с техните възпитаници, ще демонстрират схватки на тепиха в Спортна зала „Септември” - гр. Разлог. Целта на събитието е да се популяризира този вид спорт в общината. Инициативата се организира от учителя по физическо възпитание и спорт Иван Маджарски и ще се проведе с любезното..

публикувано на 02.06.24 в 08:43

На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Тази година се навършват 148 години от гибелта на поета революционер. По традиция точно в 12.00 часа, под звука на сирените, в цялата страна ще сведем глави пред подвига на Ботев и неговата чета. От 11.00 ч. на връх „Околчица“ ще се състои всенародно поклонение пред..

публикувано на 02.06.24 в 08:16

Слънчево време

На 2 юни времето ще е предимно слънчево, но след обяд и вечерта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, възможни са и градушки. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

публикувано на 02.06.24 в 07:49

Безброй детски усмивки на 1 юни в Благоевград

Денят започна с Вълнуващо пътешествие, организирано от Сдружение „Традиция“ в Благоевград „По пътя на героите“,в което всички желаещи да се включат в забавната игра, имаха възможност да обиколят предварително очертан маршрут с 18 исторически паметника и да научат повече за българските революционери и загиналите за свободата на Родината, а на..

публикувано на 01.06.24 в 14:26

Парламентът заседава извънредно утре

Народното събрание ще заседава извънредно утре, 2 юни, от 15 ч.   В дневния ред е проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване" и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските..

публикувано на 01.06.24 в 13:30

Премиерът Главчев: Започва разчистването на терена за Национална детска болница

В Деня на детето – 1 юни, започна разчистването на терена, където ще бъде построена Националната детска болница. Това е първото реално действие след повече от две години, посочи министър-председателят Димитър Главчев, който дойде на място заедно с министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева и министъра на регионалното развитие и..

публикувано на 01.06.24 в 12:42

Последен ден за регистрация на социологически агенции за проучвания в деня на вота

Днес е последен ден за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания "на изхода" на 9 юни - според хронограмата на Централната избирателна комисия.  Резултатите от проучванията се оповестяват не по-рано от 20 часа на изборния ден и не преди обявяване края на изборния ден от ЦИК.  Резултатите от допитвания до общественото мнение..

публикувано на 01.06.24 в 11:11