Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

24.03.2018г., 14.00-17.00ч., "Арт сезони" с Любима Бучинска

Влатко Стефановски

14.00 - 17.00 часа

водещ: Любима Бучинска


-  Сюжети от Кюстендил и Перник: Елица Иванова за изложбата “Пролет върху листа” с отличените в Националния конкурс за детска рисунка във Възрожденското училище в Кюстендил;Елена Тамакярска за изложбата “Дестинация Пластика”, открита в четвъртък в галерия „Любен Гайдаров”;

-  „Камино: Пътят на завръщането” – Тихомир Иванов за дебютната си книга, представена във вторник в Регионалната библиотека в Благоевград;

-  Четвъртото издание на „Благоевград Блус и джаз” тръгва към сърцата на своята публика – отзвук от пресконференцията на организаторите от община Благоевград, заедно с артистичния директор на фестивала Васко Кръпката; Ексклузивно интервю с легендата на македонската музика, виртуозния китарист Влатко Стефановски, който ще участва втората вечер със съвместния си проект “Sound Bridges”  (Мостове от музика)с Биг бенда на БНР под диригентството на Антони Дончев; (Чуйте звуковия файл...)




-  „Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова;

-  Поетът Ани Илков за стихосбирката на проф. Цочо Бояджиев „Обратното на слънчогледа”, представена в четвъртък в Югозападния университет „Неофит Рилски”;




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

На Цветница с детската авторка Магдалена Борисова ще се разходим в „Градинката на баба Дора“. Ще се срещнем с най-ароматните цветя, най вкусните зеленчуци и ще си припомним, защо е важно да бъдем добри. Гости в студиото на Радио Благоевград ще бъдат дизайнерът Надежда Андонова и Александрина Пандурска, която е пето поколение „плетач“...

публикувано на 28.04.24 в 10:18

"На отворен прозорец" с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Шестата неделя на Великия пост: Вход Господен в Йерусалим (Връбница, Цветница) – отец Светослав Кючуков. Минути за децата: приказката  „Трите пеперуди“.  ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Защо трябва да знаем повече за националния интегриран план за енергия и климат? -..

публикувано на 28.04.24 в 04:00

"Арт сезони" с Юлия Караджова

Фолклорен фестивал в Трън, в чест  на народната певица Гюргя Пинджурова – кореспонденция. Самостоятелна изложба на Серафим Митев  и гостуваща изложба на Георги Георгиев в ГХГ –Благоевград. „Господ няма да ми се сърди”  – Разговор в ефир със Серги Гьошев авторът, събрал на едно място традиционните вярвания на българина и житейските..

публикувано на 27.04.24 в 08:10

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Доста динамична е обстановката в страната преди поредните предсрочни избори в една сложна обстановка с военни действия недалеч от границите на България – доц. д-р Момчил Дойчев – съпредседател на Атлантическия съвет. Потребителските цени и доходите в България пред пролетта на 2024-та година – доц.Григор Сарийски от Института за..

публикувано на 26.04.24 в 08:30

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Дни преди старта на кампанията, депутатите отстраниха от поста председателя на Народното събрание: политическото напрежение, скандалите, рокадите. Разговор с политолозите проф. Антоанета Христова и Емил Соколов. Време за равносметка: През седмицата се проведе последната пленарна сесия на Европейския парламент. Какво успя да свърши и за..

публикувано на 26.04.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Пресконференция на тема „Роля и социално – икономически принос на модерната търговия в България с акцент Югозападен регион“ на Института за пазарна икономика, по инициатива на Сдружението за модерна търговия. Актуални теми и дневен ред на предстоящата сесия на Общинския съвет в Благоевград. Репортаж. Споделен  празник на семействата..

публикувано на 25.04.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Мариана Попова

За поредна година Благоевград събира на едно място съмишленици, готови да помагат на хора в неравностойно положение. Една от кампаниите е под мото "Приятели, наши връстници гладуват. Да спрем това". Организатори са Православният информационен център в Благоевград и Общинският съвет по наркотични вещества. Магделена Рахова – председател на..

публикувано на 25.04.24 в 08:15