Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открита е оранжерия за канабис в село Парил

Близо 100 килограма канабисови растения са открити в нива и специална оранжерия при специализирана операция на Граничното полицейско управление – Гоце Делчев.

По време на редовна обиколка около населените места в граничния район, в землището на хаджидимовското село Парил двама служители от гоцеделчевското управление към Регионален граничен сектор – Смолян открили нива, засадена с канабис. Те започнали оперативно наблюдение на мястото и към 21 часа снощи са задържали двама мъже от град Гоце Делчев, докато поливали растенията. При направения полеви тест те са реагирали на канабис.

При последвалите процесуално-следствени действия е претърсен и частен дом в село Парил, собственост на роднина на задържаните, в който е открита голяма модерна оранжерия за отглеждане на канабис. Общият брой на конфискуваните растения е 267, а теглото е над 100 килограма.

Тримата мъже са задържани, а Районната прокуратура в град Гоце Делчев е образувала досъдебно произвоство по случая. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Занаят фест" в Благоевград

Официалното откриване на "Занаят фест“ ще се състои днес от 12.00 часа в Благоевград.  Всеки, който желае може да разгледа шатрите на площад "Македония“, където в следващите два дни работилниците на майстори от цялата страна ще възродят българските традиции и фолклор. Ще бъдат показани демонстрации на различни занаяти, сред които пчеларство,..

публикувано на 11.05.24 в 10:51

Ретро парад в Благоевград

Колекционери от цяла България, от Сърбия, Македония и Гърция ще се включат днес в 21 –то  изложение на ретро автомобили в Благоевград. Локацията и тази година е площад „Георги Измирлиев“. С лед официалното откриване в 11.30 часа ще бъде направена демонстративна обиколка на града и ретро парадът ще се отправи към следващите дестинации – Симитли и..

публикувано на 11.05.24 в 10:28

Планинско бягане „Трън Ултра Рън”

480 бегачи са заявили участие в третото издание на състезанието по планинско бягане „Трън Ултра Рън”. Стартът ще бъде даден тази сутрин /11 май/ в село Велиново.  Четири са дистанциите, на които ще бягат участниците. Най- кратката е „Бягане до върха”и е 8 км, а най дългата е „Десет върха ултра”и е 54 км. Останалите две дистанции са „През двата върха”-..

публикувано на 11.05.24 в 07:39

Разкъсана облачност

Минималните температури тази сутрин са между 5° и 10°. Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове все още по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни райони, но ще е без валежи. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°

публикувано на 11.05.24 в 07:36
Тунел Железница

Ограничение в тунел "Железница" на АМ "Струма"

Временно движението от км 99 до км 101, в тунел "Железница" на АМ "Струма" в посока Кулата се осъществява само в изпреварващата лента, поради аварирал тежкотоварен автомобил, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Активната лента е затворена за движение. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 10.05.24 в 18:44

Патронен празник на училище в Перник

С тържествен спектакъл бе отбелязан патронния празник на Средно училище с разширено изучаване на чужди езици „Д-р Петър Берон” в Перник. Тази година тържеството преминава под знака на 100-годишнината от построяването на сградата на училището, приютила първата гимназия в града и 200 години от издаването на Рибния буквар, съставен от патрона на училището..

публикувано на 10.05.24 в 15:34

Нов заместник областен управител на Кюстендил

Георги Джоглев e назначен за заместник-областен управител на област Кюстендил. Той сменя досегашния зам.-областен управител Мария Зарева-Йорданова. Георги Джоглев е с юридическо образование. Бил е дългогодишен директор на Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Бил е и общински съветник в Общинския съвет – Кюстендил. Назначението става след..

публикувано на 10.05.24 в 15:27