Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков в Благоевград: Некадърност или корупция има в начина, по който се управлява проблемът с ваксините в цяла Европа

"Некадърност или корупция има в начина, по който се управлява проблемът с ваксините в цяла Европа", това заяви лидерът на партия АБВ Румен Петков по време на посещение в Благоевград днес.

"За да се налагат тези ваксини, подписват се първо от Европейската комисия едни договори с 4 компании, които компании очевидно не изпълняват и никой не им дири сметка. Значи някой е взел рушвет. Дали този рушвет го е взела Фон Дер Лайен и компания, дали някой друг, нас това не ни интересува. Ние сме си платили ваксините, които не идват. Аз няма да се ваксинирам. И няма да се ваксинирам, защото виждам последствията. На здравния министър му се смени цвета на косата. Но ако трябва да говорим сериозно, целият този напън на ЕК, той не може да бъде обяснен", заяви пред медиите Румен Петков.

Петков се изказа и против идеята за въвеждане на имунизационен паспорт на ваксинираните. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Над 2200 тежки катастрофи със 120 загинали от началото на годината

От началото на годината са станали над 2200 тежки пътнотранспортни произшествия със 120 загинали и над 2700 ранени. Загиналите на пътя са по-малко с 42-ма души в сравнение същия период на миналата година, каза Любка Маринова, бивш говорител на "Пътна полиция". Тя поясни, че загиналите от началото на май също са по-малко в сравнение същия период на..

публикувано на 16.05.24 в 11:54

Жена пострада при катастрофа край Кюстендил

Жена от Турция е пострадала при катастрофа край село Цървеняно снощи. Произшествието е възникнало около 20:30 ч. на пътя Кюстендил – София, където се сблъскали лек автомобил и влекач. Пострадала пътничка е била в лекия автомобил. Тя е настанена е в столично здравно заведение с опасност за живота по първоначални данни. Водачът на лекия автомобил е..

публикувано на 16.05.24 в 11:40

Кметът на Разлог подписа споразумение за нови проекти

Кметът на Разлог Красимир Герчев подписа споразумениe с министъра на Регионалното развитие Виолета Коритарова за 17, 6 милиона лева за финансиране на нови приоритетни проекти на общината със средства от държавния бюджет. Със средствата ще бъде ремонтирана водопроводната и улична мрежа в град Разлог на стойност 6 972 000 лева, довеждащия водопровод..

публикувано на 16.05.24 в 09:33

Затвориха за движение улица в Благоевград

Във връзка с възстановяване на асфалтова настилка днес е въведена временна организация на движението по улица „Иван Михайлов“ Благоевград в участъка от светофара при Първи учебен корпус на ЮЗУ в посока изхода за София. Движението на моторни превозни средства се пренасочва по обходен маршрут, като за целта са поставени необходимите указателни..

публикувано на 16.05.24 в 09:24

Концерт на фолклорни формации от Благоевград

С тържествен концерт бяха отбелязани 15 години от основаването на Детска фолклорна група „Джумайчета“ и 10 години Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ към НЧ „Никола Вапцаров - 1866“ в Благоевград. На празника присъства заместник-кметът по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев, който връчи плакети на ръководителите на двете формации от името на..

публикувано на 16.05.24 в 09:12

Ден на отворените врати в Драматичния театър в Благоевград

В деня на светите братя Кирил и Методий благоевградският драматичен театър провежда събитието „Ден на отворените врати“, в който зрителите ще могат да обиколят пространствата зад кулисите и да разберат как се случва театралната магия. Актьорите от трупата на театъра ще очакват най-верните си почитатели от 11.00, 12.00 и 13.00 часа на 24 май,..

публикувано на 16.05.24 в 09:03

Почетен знак на президента за дейци на науката и културата

Държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци на образованието, науката, културата и изкуството. От 11:00 часа президентът ще отличи акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева, чл.-кор. д.н. Иван Гранитски, проф. д.и.н. Андрей Пантев, проф. д-р Греди Асса и д-р Ваня Монева. От 14:00 часа..

публикувано на 16.05.24 в 08:57