Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Певицата Мария Илиева вдъхна нов живот на песента „Остани тази нощ”

Певицата Мария Илиева, която съвсем скоро роди второто си дете София, вдъхна нов живот на песента „Остани тази нощ”. Песента е и част от саундтрака на сериала „Порталът” по БНТ. В него певицата не само има актьорската задача да се превъплъти в образа на Йорданка Христова през 1979 г., но и изпява песните, изпълнени от главната героиня Жана Янева (Стефания Кочева).
Една от тях – „Остани тази нощ¸ с въздействащ текст на Дамян Дамянов и музика на Рафи Жамакорцян, отново е в ефира близо 40 години по-късно с аранжимента на Петко Манчев и Васил Делиев.

"Щастлива съм, че имам възможността да се докосна до една такава позабравена класика, изпята от Лили Иванова. Историята, свързана със сериала "Порталът", вдъхнови възраждането на песента и видеото към нея. Тази песен е любовна. Много силни думи е вплел Дамян Дамянов в поезията си. Искам да пожелая на всички да не губят чувствеността на любовта си, да не спират да вярват, че любовта е най-хубавото човешко призвание", каза в интервю за Радио Благоевград Мария Илиева.

В следващите месеци се очаква да излезе новият ѝ сингъл "Любов".

Цялото интервю на Елеонора Тахова с Мария Илиева чуйте в звуковия файл...



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Работата със специалните деца е благословия

Петър Астинов, учител на деца със специални образователни потребности в Център за специална и образователна подкрепа „Св. Паисий Хилендарски“ – Благоевград, стана носител на приза „Учител на годината“. Наградата е от Синдиката на българските учители и е в направление „Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и..

публикувано на 20.05.24 в 15:07

Все повече дами искат да усвоят тънкостите на пчеларската професия

27 са курсистите, които тази година усвояват тънкостите на пчеларската професия, в първия и единствен засега у нас, Пчеларски университет. Тазгодишният цикъл на обучение започна в началото на годината и приключи миналата събота. За да се стимулират начинаещите пчелари се предлагат и стипендии, те са общо 10 за този сезон, има и 5 награди за..

публикувано на 20.05.24 в 13:21

Теодор Недев: Благодарен съм за четирите години в АУБ и в Благоевград

Теодор Недев е абсолвент от 30-тия випуск 2024-та на Американския университет. Преди броени дни, заедно със 196 бакалаври и 23 магистри, получи своята диплома. Бил е президент на Клуба по инвестиционен мениджмънт към АУБ за учебната 2022/2023 година, част е от младежката организация „България на младите“. От две години работи в Института за..

публикувано на 20.05.24 в 09:20

Европейска нощ на музеите в Благоевград

С удължено работно време, безплатен достъп до експозициите и богата програма, Регионалният исторически музей – Благоевград отбелязва Европейската нощ на музеите и галериите в съботния ден, на 18 май.  По традиция инициативата започна с така наречената "Малка нощ", чиято програма бе посветена на детската публика. Официалното й откриване стартира в 14:30 с..

публикувано на 18.05.24 в 17:44

Геймингът и поведенческото пристрастяване

Дигиталните зависимости са част от поведенческото пристрастяване, към което се отнасят още хазарта, пазаруване, гледане на порно и всички производни идващи от дигитални устройства. На това мнение е психолгът Георги Млеканов. Проблемът с пристрастяването към електронните игри е със задълбочаващи последствия  за развитието на младите хора,..

публикувано на 17.05.24 в 14:40

Край на рекламите на хазарт

От днес, 17 май,  влиза в сила забраната на реклами за хазарт във всички медии, както и наличието на билбордове в близост до учебни заведения. Новият закон за хазарта въвежда почти пълна забрана на рекламите на хазартни игри в телевизии, радиа и сайтове. Той бе обнародван на 14 май в „Държавен вестник“. Според новия закон  хазарта се..

публикувано на 17.05.24 в 14:10

Дърворезбени кръстове – изкуство в миниатюра

Дървените кръстове с резбована миниатюрна в православните храмове в нашата страна са обект на изследването на д-р Вера Атанасова-Кавачева, уредник в Националния исторически музей. В ефира на Радио Благоевград тя обясни, че тези църковни предмети представляват интерес заради трудността на своята фина изработка и „защото свидетелстват за..

публикувано на 17.05.24 в 11:41