Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13.11.2021 г., 14:00 – 17:00 ч., "Арт сезони" с Любима Бучинска

Галерия „Аросита“ на 30 години

Сюжети от Кюстендил и Перник: Ангел Павлов за връчването на 12 ноември на Националната награда за скулптура на името на акад. Иван Лазаров в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” в Кюстендил. „Контролирани взривове” – Елена Тамакярска за изложбата живопис на Стоядин Иванов, открита в четвъртък в галерия „Кракра” в Перник.

За представлението „Малката самовила”, постановка на Кукления театър в Благоевград, което се играе в съботния ден – режисьорът Албена Георгиева за него.

Галерия „Аросита”, едно от най-привлекателните пространства за съвременно изкуство в столицата, на 30 години – среща в ефир с художника, куратор и галерист Росица Гецова, участник и партньор в проекта за съвременно изкуство на Благоевград.

„Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова.

„Благородни късчета изживян и измечтан живот...” – разговор с издателя Иван Коджабашев за поетичната книга „Многозвучна тишина” на Борислав Владиков, която преди дни излезе от печат.

Спомен за незабравимия Антон Горчев по повод навършилите се 82 години от рождението му – актьорът за работата си в театъра и малък откъс от ролята му на Паломбино в „Аз и той” по Алберто Моравя, постановка на Радиотеатъра от 1991 година (записът е от Златните ленти на БНР).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Полагането на клетва от новия президент на Северна Македония Гордана Силяновска предизвика международен скандал – доц. д-р Спас Ташев от Института за изследване на населението и човека към БАН и преподавател в ЮЗУ „Н.Рилски“ – Благоевград. Продължава подписката за деактуване на хижите „Македония“ и „Чакалица“, намиращи се в Рила планина –..

публикувано на 14.05.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

Алтернативното решаване на спорове извън съда. От 1 юли влиза в сила задължителната съдебна медиация. За реалните перспективи в това професионално направление и ролята на сертифицирания медиоатор за разрешаване на бизнес и семейни спорове е разговорът с адв. Елиза Николова, председател на Професионалната асоциация на медиаторите в България...

публикувано на 14.05.24 в 05:00

"По първи петли“ с Биляна Славчева

Чувстваме ли се истински европейци, 14 години след приемането на България в Европейския съюз? Ще чуем мнението на Иван Сабахлъков, земеделски производители от Хаджидимово, според когото „Европа е свобода, която трябва да се заслужи, защото не е даденост“. От Мюнхен до Сапарево! Защо един емигрант се завръща в родното село и решава да стане..

публикувано на 14.05.24 в 03:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Парите за култура в община Благоевград: За какво ще стигнат и как ще бъдат разпределени? Гост в студиото Станислав Кимчев, заместник-кмет по култура, спорт и туризъм. Община Перник е домакин на годишната конвенция на Федерацията на европейските карнавални градове. Кореспонденция. Изпълнението на общинските проекти след..

публикувано на 13.05.24 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Науката в бизнеса при днешните високотехнологични условия – гост в студиото доц. Радослав Чайров, заместник-декан на Природо-математическия факултет при ЮЗУ „Неофит Рилски“. Преход на възможностите – Кюстендил ще бъде домакин на Кръгла маса по проблемите на Зелената политика. Ще разговаряме с модератора на събитието, Славчо Нейков от..

публикувано на 13.05.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

При голям интерес се проведе "Занаят фест" 2024 в Благоевград. Репортаж. „Живей на чисто“ Какво е „свободна река“? Има ли у нас „свободни реки“? И какви са последствията от намесата на човека във водните обекти? Стоян Михов, ръководител на програма „Води“ във WWF “. Защо е важно да бъдат съхранени..

публикувано на 13.05.24 в 05:00

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

Гости в студиото на Радио Благоевград ще бъдат детска фолклорна формация „Джумайчета“ с ръководител Иван Кацарски. Ще говорим за предстоящ концет, с които ще отпразнуват 15 години на сцената. Благотворителен обяд, топлина и усмивки за възрастните хора от град Рила. Разговор с Лилия Ортакчийска, организатор читалищна дейност пр НЧ "Христо Ботев"...

публикувано на 12.05.24 в 11:44