Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи жители на благоевградски села блокираха АМ „Струма“

Жителите на шест благоевградски села – Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица излязоха на протест на кръговото кръстовище на пътен възел „Зелен дол“. Причината за недоволството на хората е дългото забавяне на ремонта на моста, който е основният път, свързващ шестте села с областния център.

След шествие с автомобили и среща с представители на местната власт, протестиращите блокираха за няколко минути и АМ „Струма“. Те поискаха до 20 май да има категоричено решение и публично обявена поръчка за избор на изпълнител за строителството на Покровнишия мост.

Протестиращите получиха уверение от директора на Областо пътно управление Иван Кунев, че още следващата седмица се очаква да има обявена поръчка за избор на изпълнител за строителството на изцяло нов мост.

Срокът за изпълнение на проекта е 390 дни, а държавните средства, с които ще се финансира изграждането на новото съоръжение са 7.2 млн. лв.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Изложба на известния художник Георги Лазов се открива днес в Дупница

 Събитието е част от Майските празници на културата и е озаглавено “Радостта в очите на хората”. Организатори са Община Дупница и Историческият музей. Експозицията е подредена в Общинската художествена галерия и е посветена на 120 години от рождението на Георги Лазов. Тя включва 47 картини, масла и акварели. 16 от тях са от фонда на галерията, а..

публикувано на 26.05.24 в 09:26

Промяна в организацията на движението между Симитли и Благоевград

 Във връзка с очаквания  интензивен трафик от Гърция към България,   във времето от 11 до 21 часа днес  се въвежда промяна в организацията на движението между Симитли и Благоевград , съобщават от Агенция „ Пътна инфраструктура“. Камионите над 12 тона няма да  могат да пътуват в посока ГКПП „ Кулата“, а в  посока София ще могат да се движат само в..

публикувано на 26.05.24 в 07:01

Слънчева неделя

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони от западната половина на страната ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места в планините ще превали и прегърми. Вятърът от изток-североизток временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25° градуса. Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд..

публикувано на 26.05.24 в 06:58

Генериран е и хеш кодът, който ще изписват машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт по метрология и Българският институт за стандартизация удостовериха съответствието на машините за гласуване на изборите на 9 юни. Необходимите документи са изпратени в Централната избирателна комисия.  Генериран е и хеш кодът, който ще се изписва на контролната разписка на машината и на..

публикувано на 25.05.24 в 19:47

Над 930 сигнала за изчезнали деца у нас в последните 12 години

250 000 деца изчезват годишно в Европейския Съюз. Това сочи проучване, публикувано от ЕК през 2013 г. Това се равнява на изчезването на едно дете на всеки две минути. Над 85% от изчезналите са избягали от дома си или от институцията, в която са настанени. Всяка година на 25 май светът отбелязва Международния ден на изчезналите деца, посветен на..

публикувано на 25.05.24 в 14:29

Приключи процедурата по удостоверяване на машините за изборите на 9 юни

Министерството на електронното управление приключи процедурата по удостоверяване на машините за изборите на 9 юни, съобщи ресорният министър Валентин Мундров. Той увери, че докладът на експертите е положителен и не се очакват никакви технически проблеми по време на вота. Днес ЦИК започва процедурата по доверено изграждане на софтуера, който ще се..

публикувано на 25.05.24 в 11:14

С множество травми е пострадалият французин в района на Седемте рилски езера

39-годишен французин пострада сериозно вчера в района на Седемте рилски езера. Той има множество счупвания, вследствие на падане от голяма височина, но е стабилизиран. Това съобщиха лекарите от Спешното отделение на болница „Свети Георги" в Пловдив, където е откаран за лечение с военен вертолет "Кугар". Екипажът на вертолета е излетял от..

публикувано на 25.05.24 в 10:36