Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалистите в Перник масово напускат столетницата

На сн. /отляво на дясно/ Татяна Вангелова- областен председател на Движението на жените социалисти, Стефан Кръстев- председател на ОбС на БСП и зам. кмет на Перник и Радослав Петров- зам. председател на ОбС на БСП и кмет на Батановци
Снимка: Елена Тамакярска

До момента подадените заявления са около 50 и продължават да пристигат още, съобщи на пресконференция в Перник общинският председател Стефан Кръстев. Решението им е продиктувано от липсата на всякакъв диалог с националното ръководство и е в знак на солидарност с противоуставно изключените членове на партията, подчерта Кръстев. 
Последният конгрес на БСП обезкърви столетницата в Перник. От партията си тръгват знакови имена. Сред тях е цялото ръководство на община Перник, в лицето на кмета Станислав Владимиров и заместниците му Мирослав Стоицев и Стефан Кръстев, областният председател на БСП Валентин Петков, областният председател на Движението на жените социалисти Татяна Вангелова, общинският председател на МО Станислав Павлов, зам. председателите на ОбС на БСП Румен Евлогиев и Радослав Петров, кметове на населени места и др. По думите на Кръстев състоялият се в събота конгрес е само поводът за масовото напускане на партията.
„Причината да предприемем тези действия днес е продължаващата от години вече липса на какъвто и да е диалог с националното ръководство на БСП, наличието на тотална безидейност, наличието на невиждан в новата ни история срив на партията.Няма как да продължим да бъдем в едни редици заедно с хората, които в събота демонстрираха прийоми, каквито дори Вълко Червенков не си е позволявал във времената преди Априлския пленум. Не бихме желали да пречим на амбициите на националното ръководство на партията да я води в посоката, която е идентифицирало. Не бихме искали и да бъдем обвинявани за бъдещи изборни резултати”, каза Кръстев. 
Той подчерта, че на този етап не се обмисля напусналите БСП да се прелеят в друга лява партия.
„Правим крачка встрани и пожелаваме успех”, каза Кръстев.
В отговор на журналистически въпрос той заяви, че вариантът напусналите социалисти да се върнат в столетницата е само един :
„Незабавното и безусловно оттегляне на националното ръководство на партията с оглед пропастта, към която уверено я е устремило”.

На сн. /отляво на дясно/ Татяна Вангелова- областен председател на Движението на жените социалисти, Стефан Кръстев- председател на ОбС на БСП и зам. кмет на Перник и Радослав Петров- зам. председател на ОбС на БСП и кмет на Батановци 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кмет на село е застрашен от отстраняване от длъжност

Кметът на дупнишкото село Бистрица Христо Христов е застрашен от отстраняване от длъжност заради търговска дейност. Сигнал до Общинската избирателна комисия е подаден от Милен Попов. В него се посочва, че Христов е вписан в Търговския регистър като едноличен търговец. 6 месеца след встъпването му в длъжност, той не е предприел никакви действия за..

публикувано на 15.05.24 в 10:59

38 288 заявления за гласуване в чужбина: Най-много в Турция

38 288 са потвърдените заявленията за гласуване извън страната подадени от наши сънародници през електронната система на ЦИК . В полунощ изтече срокът за подаването им, най много са те от Турция – 23 500,  а от Германия малко над 2 700. До дни ЦИК ще обобщи и заявленията, подадени до посолствата ни, и ще определи местата и броят на секциите зад..

публикувано на 15.05.24 в 10:27

Кметът на Дупница определи местата за поставяне на агитационни материали

Кметът на Дупница издаде заповед, с която регламентира поставянето на агитационни материали за предстоящите избори на територията на общината. Разрешена е агитацията на подпорните стени на старите гробища, зад Военния клуб и към Градската градина. Предизборни плакати може да се поставят и на металните огради срещу бившия Учителски институт и при..

публикувано на 15.05.24 в 09:56

Започва приемът на заявления за Натура 2000

От днес започва приемът на заявления за подпомагане по две от интервенциите, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието  - "Плащания за земеделски земи в зони от Натура 2000“ и "Плащания за райони, изправени пред природни или други специфични ограничения“. По интервенцията "Плащания за земеделски земи в зони от Натура 2000“ стопаните се..

публикувано на 15.05.24 в 09:24

Министрите разглеждат доклада за бюджета за първото тримесечие

По време на заседание на Министерски съвет (МС) днес служебното правителство ще одобри днес доклад за изпълнението на държавния бюджет през първото тримесечие на годината. Министрите се събират на заседание и ще осигурят допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата. С решения ще се отчуждават имоти за нуждите на модернизацията на..

публикувано на 15.05.24 в 09:20

Облачно и дъждовно време

Днес облачността ще остане предимно значителна, ще има и валежи от дъжд, на повече места в западната половина на страната. В отделни райони, главно в Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са временно интензивни. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, максималните - между 13° и 18° градуса.

публикувано на 15.05.24 в 07:03

Модно ревю в Градската художествена галерия

Студенти от специалност „Мода“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ представиха над 100 тоалета от 17 колекции на годишното си модно ревю. Празник на модата и красотата показа нестандартните и свежи идеи на младите дизайнери.  За трета поредна година студентите от Факултета по изкуствата представиха своя талант. Ръководителят на Катедра „Изобразително..

публикувано на 14.05.24 в 19:10