Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минало и бъдеще на среща в Клуб на пенсионера в благоевградския квартал „Еленово“

Десет години от създаването си отбелязва тези дни благоевградският Клуб на пенсионера – кв. Еленово, с председател народната певица Павлина Теова.

 Инициативите, които организират представителите на „златната възраст“ са многобройни. Но една от тях им донесе особено вълнение. Защото бе изненада от хлапетата от детска градина „Света Богородица“.

Денят не бе избран никак случайно. "Основните възпитателни моменти в обучителната програма са насочени към добротата и толерантността", казва директорът на детското заведение Славка Джаркова.

Особено бе вълнението,  както сред членовете на пенсионерския клуб в Еленово, така и сред младите им гости. Освен, че бяха изработили специални постери с призиви, съпътстващи днешния Ден на добротата и толерантността, хлапетата имаха и мнение по важни житейски теми.

За живота след пенсионирането говорим с дългогодишния читалищен деец, Маргарита Петрова. Тя има сериозна позиция по въпроса – учене през целия живот.

Основен двигател на културните прояви в клуба на пенсионера в кв. Еленово е народната певица Павлина Теова. Освен негов председател, тя ръководи организираното пенсионерско движение и на територията на община Благоевград.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Доставят изборните книжа в Перник

До 18 часа днес се очаква да приключи доставянето на изборните книжа до секционните избиратели комисии в област Перник.  Извозването им става по предварително изготвен график, като в най- голямата община Перник , където и броят на секциите е най- голям за целта са сформирани шест лъча. По график се доставят и машините. Обектите, в които се помещават..

публикувано на 08.06.24 в 15:12

С колички от търговска верига се извозват изборните материали в Благоевград

С колички от търговска верига се извозват изборните материали от община Благоевград до автобусите. Заради обема и тежестта на изборните книжа, община Благоевград беше предвидила метални колички.  Служителите на общински инспекторат са ангажирани в помощ на секционните комисии.   Продължават масовите смени в съставите на СИК, алармират от..

публикувано на 08.06.24 в 13:35

„Медицински надзор“ установи нарушения в зъболекарския кабинет в Благоевград, в който почина 61 годишна жена

В хода на проверката инспекторите на ИАМН са констатирали следните факти и обстоятелства: Нарушениe на Наредба № 50 от 26 ноември 2010 г. за утвърждаване на Медицински стандарт „Орална хирургия”, в частта на т. 10. „Изисквания за интердисциплинарни консултации и дейности при лечение на хирургично болни т. 10.1. Задължителни консултации:… 10.1.2...

публикувано на 08.06.24 в 11:48

В община Перник няма да се продава алкохол в изборния ден

Забраната е издал кметът Станислав Владимиров. Заповедта влиза в сила от полунощ и ще важи до 20.00 часа на 9 юни.  Въведеният временно "сух режим" се отнася до продажбата и консумацията на алкохол в магазините, завeдeнията за обществено хранене и други обществени места на територията на община Перник.  Забранява се в изборния ден да се провеждат..

публикувано на 08.06.24 в 11:10

Състезание по силов многобой в Разлог

Под нов надслов „Сила, доблест, мъжество“ ще протече зрелищното и динамично състезание по силов многобой в Разлог тази събота на 8 юни, от 12:00 часа, на пл. „Преображение“. За първа година, състезанието получава толкова голям интерес, очакват се много участници, а организаторите са подготвили нови предизвикателства пред силните мъже на България...

публикувано на 08.06.24 в 07:51

Ден за размисъл преди изборите 2 в 1, агитацията е забранена

Днес е ден за размисъл преди изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент в неделя. Предизборната кампания приключи в полунощ.   До приключването на изборния ден в 20 ч. на 9 юни се забранява агитацията за партия или за кандидат. Социологическите агенции не трябва да оповестяват допитвания до общественото мнение по повод изборите..

публикувано на 08.06.24 в 07:13

Слънчева събота

Днес ще бъде слънчево. След обяд над планинските райони от Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35° градуса. В планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над масивите от Западна България ще се..

публикувано на 08.06.24 в 06:58