Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобуси са блокирани на границата със Северна Македония

Три автобуса с български туристи чакат да преминат границата със Северна Македония през пункт "Станке Лисичково".
 Заради лошото време още вчера Северна Македония затвори границата си с България за автобуси и камиони над 12 тона. 
В момента, по нареждане на АПИ, снегорини от Благоевград вече са в района на граничния пункт, за да почистят снега. 
Автобусите изчакват на кръговото кръстовище за село Зелен дол.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар в сградата на Община Кресна

Пожар пламна в сградата на Община Кресна. Около 09:44 часа е получен сигнал за възникнал пожар на третия етаж в сградата на общинската администрация, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград.  Към момента няма данни за пострадали хора. На място е екип на РСПБЗН-Сандански. Пътува и екип на РСПБЗН-Благоевград. "Огънят е потушен, няма..

публикувано на 28.05.24 в 10:32

Забавления и куклен театър за децата на Сандански

С разнообразни забавления и игри, децата на община Сандански ще отпразнуват своя празник – 1 юни. За празничния ден, приказните герои от Център за социална рехабилитация и интеграция и Център за обществена подкрепа, град Сандански са приготвили редица изненади за най-малките. Между 10:00 и 11:00 ч. в парк "Свети Врач" /полянката над езерото/,..

публикувано на 28.05.24 в 09:59

"Информационно обслужване" показва софтуера за изборите

Централната избирателна комисия информира, че днес от 10:30 часа „Информационно обслужване“ ще направи демонстрация на софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването за изборите на 9 юни. Демонстрацията ще се състои в сградата на Народното събрание.  На нея могат да присъстват по един упълномощен представител на регистрираните за..

публикувано на 28.05.24 в 09:20

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на изпит по математика

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по математика. Изпитът ще се проведе в близо 1740 училища в страната. Той ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности са предвидени 30 минути повече, т.е. общо 90.  В 1738 училища ще има изпит, ангажирани са 13 645 квестори...

публикувано на 28.05.24 в 07:53

Облаци и дъжд във вторник следобед

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. По-значителна ще е облачността над североизточните райони, а около и след обяд на места в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, по-интензивни в планините. Възможни са и градушки.  Максималните температури ще..

публикувано на 28.05.24 в 07:08

Петър Занев и Велислав Елезов подадоха оставки 

Петър Занев и Велислав Елезов подадоха оставки  Управителят на ОФК „Пирин“ Петър Занев и клубният секретар Велислав Елезов поемат отговорността за отпадането на клуба от Ефбет лига. Утре, 28 май, клубът свиква пресконференция, която ще се проведе от 13.00 ч. на стадион "Христо Ботев". Петър Занев: „Когато се съгласих да поема управлението на клуба, поех..

публикувано на 27.05.24 в 19:41

В Благоевград представиха книгата „Мистерии в Хераклея Синтика"

Представиха  историческият трилър „Мистерии  в Хераклея Синтика" на Ирина Вагалинска в Регионалния исторически музей в Благоевград.  Действието на романа  се развива в IV век след Христа и е ситуирано в  Хераклея Синтика, като се базира на фактите от дългогодишното археологическо проучване от екипа на проф.д-р Людмил Вагалински в този античен..

публикувано на 27.05.24 в 18:22