Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" на 25 декември 2023 г. с Мария Благоева

За чудото на Рождество Христово разговаряме с отец Георги Кацаров.

Държавата отпуска 100 000 лева за довършване на храма в с. Изгрев. Кога църквата ще може да посреща миряни, питаме кмета на благоевградското село Йордан Китанов.

Срещаме ви с Веска Жегова от Разлог, която стана носител на отличието „Пазител на традициите“ за 2023 г.

Припомняме ви историята на Кирил Николов от село Сенокос, който следва семейната традиция да заравя под земята домашно произведен алкохол.

Какво време ни очаква през настоящата седмица ще научим от дежурния синоптик в НИМХ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Лесовъдите на ЮЗДП залесяват 3750 декара нова гора по проект на ЕК. За дейностите по проекта разговаряме с инж. Иван Коюв, главен експерт „Възобновяване на горите“. В Световния ден за борба с множествена склероза Сдружение „МС Свят“ с безплатни прегледи от водещи специалисти в различни области. Интервю с Биляна Петкова, кинезитерапевт...

публикувано на 30.05.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Кой поема разходите, ако електронният търговец ни изпрати различна от поръчаната от нас стока? Това е един от често задаваните въпроси от потребителите, отговорът ще потърсим от Габриела Руменова, експерт в сферата на потребителската защита. Българската хранителна банка е спасила над 169 хиляди килограма храна..

публикувано на 29.05.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

МОН предвижда прилагането на единен инструмент за проследяване на постиженията на децата при първото им постъпване в детската градина и преди постъпването в първи клас. „От 2016 година във всяка възрастова група под формата на игра се проследяват постиженията на децата в началото и края на учебната година“. Разговор с Екатерина Янчева, директор на..

публикувано на 29.05.24 в 08:25

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Парламентарната асамблея на НАТО в София - решения, декларации, послания и отзвук. По темата ще разговаряме с: Иван Анчев, съпредседател на Атлантическия съвет; Петър Кичашки, директор на Института за модерна политика. ЕВРАНЕТ ПЛЮС: Геостратегическите измерения в предстоящите европейски избори. 50% от включилите се в кампанията..

публикувано на 29.05.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Знеполският екископ Арсений бе избран от Светия Синод за Сливенски митрополит. Продължава процедурата за избор на нов български патриарх. Разговор с доц. д-р Костадин Нушев – преподавател в Богословския факултет на Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Пролетната асамблея на НАТО в София и важните решения за развитието на..

публикувано на 28.05.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

Кампания за спасяване от разруха на читалище „Отец Паисий-1927” в радомирското село Извор. Колко средства са необходими за възстановяването на сградата ще научим от Димитрина Мирчева, секретар. Как „дигиталната раница"  помага на учениците по-добре да възприемат учебния материал? За полезността на безплатната интерактивна образователна..

публикувано на 28.05.24 в 04:00

"По първи петли“ с Бойка Браткова

За работата си в Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Паисий Хилендарски“ в Благоевград, ще ни разкаже Петър Астинов – носител на наградата на СБУ  „Учител на годината“. С благоевградския професор Кирил Костов пък ще отидем на „Романтика в Пордим“. В качеството си на председател на конкурсното жури ще ни разкаже за провелия се..

публикувано на 28.05.24 в 02:00