Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промяна на движението по участък в Дупница

Снимка: архив

Променена е организацията на движение в един от най-натоварените райони в Дупница. Промяната засяга улица „Жива вода“ в участъка между улиците „Милин камък“ и „Патриарх Евтимий". Въвежда се еднопосочно движение в посока от ул. „Патриарх Евтимий“ към ул. "Милин камък". 

Промяната е във връзка с оплаквания за изключително трудно включване в главната улица. Решение е взето на заседание на Комисия по безопасност на движението при Община Дупница.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Концерт на фолклорни формации от Благоевград

С тържествен концерт бяха отбелязани 15 години от основаването на Детска фолклорна група „Джумайчета“ и 10 години Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ към НЧ „Никола Вапцаров - 1866“ в Благоевград. На празника присъства заместник-кметът по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев, който връчи плакети на ръководителите на двете формации от името на..

публикувано на 16.05.24 в 09:12

Ден на отворените врати в Драматичния театър в Благоевград

В деня на светите братя Кирил и Методий благоевградският драматичен театър провежда събитието „Ден на отворените врати“, в който зрителите ще могат да обиколят пространствата зад кулисите и да разберат как се случва театралната магия. Актьорите от трупата на театъра ще очакват най-верните си почитатели от 11.00, 12.00 и 13.00 часа на 24 май,..

публикувано на 16.05.24 в 09:03

Почетен знак на президента за дейци на науката и културата

Държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци на образованието, науката, културата и изкуството. От 11:00 часа президентът ще отличи акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева, чл.-кор. д.н. Иван Гранитски, проф. д.и.н. Андрей Пантев, проф. д-р Греди Асса и д-р Ваня Монева. От 14:00 часа..

публикувано на 16.05.24 в 08:57

Облачно с валежи от дъжд

На 16 май времето ще се задържи предимно облачно. На места главно в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, през деня ще са слаби и на по-малко места. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 6° и 11°, максималните ще са между 14° и 19°.

публикувано на 16.05.24 в 05:26

МС осигури пари за ръст на заплатите във ВУЗ-овете

Правителството ще предостави 39 млн. лева за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища със задна дата, от 1 януари 2024 г. От правителствения пресцентър уточняват, че това ще даде възможност минималната заплата за най-ниската академична длъжност да се увеличи с 290 лева и да стане 2100 лева. Повишението ще..

публикувано на 15.05.24 в 19:36

Състоянието на Фицо е тежко, има опасност за живота му

Словашкият министър-председател Роберт Фицо е с опасност за живота в болница, потвърди правителствената пресслужба.  "Следващите часове са решаващи", написаха от правителствената пресслужба на официалната страница на Роберт Фицо във фейсбук.  Премиерът е с няколко прострелни рани в корема, ръката и крака и лекарите се борят за живота му. Транспортиран..

публикувано на 15.05.24 в 19:34

Стартира ремонтът на ул. "Елин Пелин" в Благоевград

От днес стартира ремонтът на ул. "Елин Пелин" в Благоевград. "След приключването му значително ще се подобрят условията за хората, които живеят там, особено в дъждовни дни като днешния", написа във фейсбук кметът Методи Байкушев. Той уточни, че улицата, която в момента е на земна основа, ще бъде асфалтирана, ще бъдат изградени тротоари, ще се..

публикувано на 15.05.24 в 15:50