Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

Слушайте на 7 март 13.00-16.00 ч.

„На прицел“:

В рамките на модула „Живот с рак на гърдата“, специалистите и психолозите на фондация „Една от 8“, ще се срещнат в град Сандански с жени, които в момента преминават лечение, такива, които са в ремисия, както и с жени, при които болестта е прогресирала. Разговор с Гергана Богданова, управител на фондацията.

Ангажимент към професионалното образование и младите хора поемат от Гражданско движение „Будител“. Как екип от приятели решава да представи идеи за професии на гимназисти и  предоставя обучение по готварство, фризьорство и дървообработване за младежи от социални услуги, разказва  Георги Петков, председател на „Будител“.

Община Самоков с участие в най-голямото в света и престижно туристическо изложение – Internationale Tourismus Börse /ITB/ – Берлин, Германия. Какви са възможностите на района като целогодишна туристическа дестинация, обяснява Люба Кленова, зам.-кмет по туризма в Самоков.

Областен информационен център – Благоевграс с информация за напредъка по изпълнението на програмите, финансирани със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове и Европейските фондове при споделено управление, на територията на областта към края на месец февруари 2024 година. Репортаж.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

За новото „Студио КНСБ“ – ново студио за подкаст, посветено на работниците и служителите – разговор с вицепрезидента на КНСБ д-р Тодор Капитанов. Новото сдружение „Рила обединени за доброто“ ще подпомага болни, възрастни и деца, които се нуждаят от скъпоструващи препарати от района на Дупница– разговор с Анастасия Давкова – председател..

публикувано на 31.05.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

На фона на множество страни членки на НАТО, които изразиха мнение, че Украйна трябва да използва предоставените оръжия, за да атакува руски военни цели, САЩ се обявиха против. Какво е бъдещето на военния конфликт? Разговор с Боян Чуков, международен анализатор и експерт по сигурността. “Между редовете: усещането да си европеец" -..

публикувано на 31.05.24 в 05:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Безопасни ли са детските площадки в града, по кварталите и селата? Обръщаме се към Община Благоевград. Ще чуем и мнението на жителите в репортерската ни проверка.  В навечерието на Световния  ден без тютюнопушене ще говорим  за „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата индустрия“, мотото на СЗО. За събитията и информационната..

публикувано на 30.05.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

   Изборите 2 в 1 – обратното броене. Важни срокове. Права на гласуващите и задължения на администрацията. Темата ще коментираме в студиото с адв. Мартин Бусаров, председател на РИК Благоевград. В разговора ще се включат също Румяна Петрова, председател на РИК Перник и Венцеслав Механджийски, председател на РИК Кюстендил. Ще чуем и анкета с..

публикувано на 30.05.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Лесовъдите на ЮЗДП залесяват 3750 декара нова гора по проект на ЕК. За дейностите по проекта разговаряме с инж. Иван Коюв, главен експерт „Възобновяване на горите“. В Световния ден за борба с множествена склероза Сдружение „МС Свят“ с безплатни прегледи от водещи специалисти в различни области. Интервю с Биляна Петкова, кинезитерапевт...

публикувано на 30.05.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Кой поема разходите, ако електронният търговец ни изпрати различна от поръчаната от нас стока? Това е един от често задаваните въпроси от потребителите, отговорът ще потърсим от Габриела Руменова, експерт в сферата на потребителската защита. Българската хранителна банка е спасила над 169 хиляди килограма храна..

публикувано на 29.05.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

МОН предвижда прилагането на единен инструмент за проследяване на постиженията на децата при първото им постъпване в детската градина и преди постъпването в първи клас. „От 2016 година във всяка възрастова група под формата на игра се проследяват постиженията на децата в началото и края на учебната година“. Разговор с Екатерина Янчева, директор на..

публикувано на 29.05.24 в 08:25