Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясни са резултатите от конкурсите за директори на училища в Дупница

Ясни са резултатите от конкурсите за директори на три дупнишки училища. За директор на ПГ “Христо Ботев” е избран Любомир Георгиев. Той е учител по физическо възпитание, треньор по бейзбол и бивш общински съветник. От надпреварата за поста отпадна досегашният изпълняващ длъжността Гергана Миленкова. Начело на СЕУ “Св. Паисий Хилендарски” остава Анелия Йорданова. Тя пое ръководството на най-голямото дупнишко училище преди две години до провеждането на конкурс. Другият кандидат за директор беше преподавателят Ани Вакъвчиева. Директор на ОУ “Св. Климент Охридски” остава Юлиана Борисова, която беше единствен кандидат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът на Разлог подписа споразумение за нови проекти

Кметът на Разлог Красимир Герчев подписа споразумениe с министъра на Регионалното развитие Виолета Коритарова за 17, 6 милиона лева за финансиране на нови приоритетни проекти на общината със средства от държавния бюджет. Със средствата ще бъде ремонтирана водопроводната и улична мрежа в град Разлог на стойност 6 972 000 лева, довеждащия водопровод..

публикувано на 16.05.24 в 09:33

Затвориха за движение улица в Благоевград

Във връзка с възстановяване на асфалтова настилка днес е въведена временна организация на движението по улица „Иван Михайлов“ Благоевград в участъка от светофара при Първи учебен корпус на ЮЗУ в посока изхода за София. Движението на моторни превозни средства се пренасочва по обходен маршрут, като за целта са поставени необходимите указателни..

публикувано на 16.05.24 в 09:24

Концерт на фолклорни формации от Благоевград

С тържествен концерт бяха отбелязани 15 години от основаването на Детска фолклорна група „Джумайчета“ и 10 години Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ към НЧ „Никола Вапцаров - 1866“ в Благоевград. На празника присъства заместник-кметът по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев, който връчи плакети на ръководителите на двете формации от името на..

публикувано на 16.05.24 в 09:12

Ден на отворените врати в Драматичния театър в Благоевград

В деня на светите братя Кирил и Методий благоевградският драматичен театър провежда събитието „Ден на отворените врати“, в който зрителите ще могат да обиколят пространствата зад кулисите и да разберат как се случва театралната магия. Актьорите от трупата на театъра ще очакват най-верните си почитатели от 11.00, 12.00 и 13.00 часа на 24 май,..

публикувано на 16.05.24 в 09:03

Почетен знак на президента за дейци на науката и културата

Държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци на образованието, науката, културата и изкуството. От 11:00 часа президентът ще отличи акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева, чл.-кор. д.н. Иван Гранитски, проф. д.и.н. Андрей Пантев, проф. д-р Греди Асса и д-р Ваня Монева. От 14:00 часа..

публикувано на 16.05.24 в 08:57

Облачно с валежи от дъжд

На 16 май времето ще се задържи предимно облачно. На места главно в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, през деня ще са слаби и на по-малко места. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 6° и 11°, максималните ще са между 14° и 19°.

публикувано на 16.05.24 в 05:26

МС осигури пари за ръст на заплатите във ВУЗ-овете

Правителството ще предостави 39 млн. лева за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища със задна дата, от 1 януари 2024 г. От правителствения пресцентър уточняват, че това ще даде възможност минималната заплата за най-ниската академична длъжност да се увеличи с 290 лева и да стане 2100 лева. Повишението ще..

публикувано на 15.05.24 в 19:36