Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Радомир организира изнесени приемни по селата

Изнесени приемни дни по селата организира кметът на Радомир Кирил Стоев, съобщиха от общината. Срещите започват от 26 март с жителите на селата Стефаново от 14:00 ч. и Долни Раковец от 15:30 ч. На 27 март са приемните в селата Друган от 14:30 ч. и в Старо село от 16:00 ч. Жителите, които нямат възможност да присъстват могат да отправят своите питания и предложения писмено в кметствата на населените места. 

Всеки първи четвъртък от месеца кметът и екипа му имат приемен ден в Община Радомир от 17:00 ч., а в останалите четвъртъци приемният ден е от 10:00 ч.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

НОИ уточнява, че хората с увреждания нямат право на великденска добавка

Националният осигурителен институт (НОИ) стриктно и в срок изпълни решението на парламента еднократната сума от 100 лева за великденска добавка да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2024 г., е в размер до 526 лв. включително, съобщават от НОИ. Това решение бе..

публикувано на 29.04.24 в 09:32

Президентско вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите

Президентът Румен Радев упражни правото си на вето срещу определени разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават конституционно гарантираното право на българските граждани на здравословна околна среда, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. НС прие промените в Закона за насърчаване на инвестициите Без да оспорва..

публикувано на 29.04.24 в 09:24

Пред служебния премиер теглят номерата на машините за изборите

В Министерството на електронното управление ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за изборите на 9 юни. Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев. Поканени са и представители на Централната избирателна комисия, на..

публикувано на 29.04.24 в 09:16

С Велики понеделник започва Страстната седмица

От понеделник след Цветница започва Страстната седмица за православните християни. Наречена още "Седмицата на страданията", тя е последната седмица от земния живот на Иисус Христос. Последната седмица на Великия пост църквата нарича Страстна седмица, защото тя е посветена на възпоменанията за последните дни от земния живот на християнския спасител..

публикувано на 29.04.24 в 07:34

В Западна - слънчево и топло, в Източна - хладно и дъждовно

Днес над Западна България ще бъде слънчево. Над източните райони от страната ще има значителна облачност с валежи от дъжд. В следобедните часове над Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там също ще превали.  Вятърът от изток, в източната половина от страната от север-североизток ще се усили, ще бъде..

публикувано на 29.04.24 в 07:03

Златен медал за Найден Димитров от БК" Лъвовете"

Найден Димитров, състезател на Боксов клуб „Лъвовете“- Петрич, стана републикански шампион в категория до 63 кг, която за състезателя е напълно нова. Златото Найден спечели на Държавния личен шампионат за юноши. В категорията на петричанина участваха общо трима шампиони на България. Найден Димитров записа името си в шампионата и като единствения..

публикувано на 28.04.24 в 16:48

АПИ предприема мерки за укрепване на съоръжението при 16-ти км в посока София на АМ „Струма“

Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма" при 16-ти км, в  платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена. Обходният маршрут за леките автомобили е от пътен възел „Даскалово“, път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За улеснение на придвижването по пътя  София - Перник..

публикувано на 28.04.24 в 14:52