Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар край Брезник, изгoряха сухи треви и храсти

Снимка: архив

Около 440 декара сухи треви и храсти и около 30 декара борови насаждения са изгорели при пожар в община Брезник, съобщиха от полицията. 

Пожарът възникнал вчера между селата Горни и Долни Романци и е в резултата на запалени сухи треви. Духналият през нощта вятър пренесъл пламъците към намиращия се в близост горски масив. От сутринта на място са два екипа огнеборци от Брезник, горски служители, доброволци и ръководството на РДПБЗН – Перник. Пожарът е локализиран и са организирани дежурни, които следят да не се разпространи отново.

На 11 сигнала за пожари в сухи треви и храсти са реагирали през изминалото денонощие огнеборците от региона. Пожар е гасен и във вилната зона на планината Голо бърдо. Изгорели са три постройки тип „Бунгала. Причината не е установена, образувано е досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ден на отворените врати в ЮЗУ

Ден на отворените врати се проведе в Югозападния университет ,,Неофит Рилски”. На събитието пред бъдещите кандидат-студенти бяха представени специалностите, които предлага университетът. Студенти от различни факултети представиха пред бъдещите си колеги професионалните направления и образователни програми. Велимира Венкова от Факултета..

публикувано на 15.05.24 в 13:49

Чистят река Драговищица от битови отпадъци

Почистване от битови отпадъци на река Драговищица в участъка от село Драговищица, срещу течението до стената на едноименния мини ВЕЦ, в близост до митническия пункт "Олтоманци" организира Сдружение "Балканка". Акцията ще се проведе на 18 май в 20 километров участък. Инициативата цели и да заостри вниманието върху няколко основни проблема - незаконния..

публикувано на 15.05.24 в 13:23

Работници без трудов договор установиха инспектори от Кюстендил

Констатираните нарушения през миналата година от Дирекция "Инспекция по труда" в Кюстендил са общо 4 225. От тях 2 296  засягат здравословните и безопасни условия на труд, а 1 913 са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. През 2023 година от дирекцията са извършили 1 166 проверки в 840 предприятия с общо 14 654 работници и..

публикувано на 15.05.24 в 13:13

Монтират водомери във вилни сгради в местността Бодрост

"Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград ще осигури екипи на дружеството на 22.05.2024 г. (сряда) в района на курортната местност Бодрост. Целта е монтаж на водомери и присъединяване на вилни сгради към водопроводната мрежа. От ВиК Благоевград напомнят на всички собственици на сгради в м. Бодрост да се уверят, че имат открити партиди..

публикувано на 15.05.24 в 13:06

Туристи ще изкачват връх Било

Туристи ще изкачват първенеца на Краище връх Било. Преходът е традиционен, но за първи път се провежда през пролетта, съобщиха организаторите от Трънското туристическо дружество. Върхът е разположен на границата със Сърбия в планината Кървави камик. От него се вижда голяма част от сръбското Краище и най-високите върхове там - Църноок, Бесна кобила и..

публикувано на 15.05.24 в 12:55

С 3,5% нараства средната работна заплата

През първото тримесечие на тази година средната работна заплата за страната достига 2198 лева, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). Тя нараства с 3,5% в сравнение с края на миналата година и с малко под 17%  на годишна база.  В столицата средната заплата надхвърля 3000 лева. Икономическите дейности с най-високи средни заплати за..

публикувано на 15.05.24 в 12:31

Полицията в Перник с мерки за абитуриентските балове

Полицията в Перник предприе мерки за осигуряване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата по време на предстоящите абитуриентски балове и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май в областта. Мерките са координирани с Регионалното управление на образованието, с ръководствата на училищата, общините и охранителните фирми,..

публикувано на 15.05.24 в 12:23