Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 7 000 души от област Перник ще получат хранителни пакети от БЧК

Над 7 030 уязвими жители на област Перник ще получат хранителни пакети по Програмата за храни и основно материално подпомагане, съобщи регионалният директор на БЧК Наталия Минева.

Списъците са изготвени и предоставени на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е и управляващият орган по програмата. Пакетите ще бъдат раздавани по общини, по изготвен и утвърден график. 

Раздаването започна от вчера в общините Ковачевци и Земен. От 8 април ще раздават пакетите в община Трън, от 16 април - в Брезник, а от 18 април - в Радомир. В най-голямата община Перник ще бъдат разкрити два пункта - в кв. „Изток” и в централната част на града. Пунктовете ще работят съответно от 10-и и от 11-и април. Пакетите с храни включват 15 вида продукти от първа необходимост. По същата програма през месец юни предстои нов транш. Тогава ще бъдат раздавани хигиенни материали, каза Минева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стартира ремонтът на ул. "Елин Пелин" в Благоевград

От днес стартира ремонтът на ул. "Елин Пелин" в Благоевград. "След приключването му значително ще се подобрят условията за хората, които живеят там, особено в дъждовни дни като днешния", написа във фейсбук кметът Методи Байкушев. Той уточни, че улицата, която в момента е на земна основа, ще бъде асфалтирана, ще бъдат изградени тротоари, ще се..

публикувано на 15.05.24 в 15:50

В Благоевград: Работна среща за подготовката на изборите

Областният управител на област Благоевград Георги Динев проведе  работна среща, свързана с организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. На срещата бяха поканени представители на РИК – Благоевград, ръководители на..

публикувано на 15.05.24 в 15:43

Кметът на Разлог се срещна с ученици

Днес, в модерния образователен център в сектора „Земеделие“ – Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство – Разлог се проведе поредната вълнуваща среща на кмета на община Разлог Красимир Герчев с абитуриенти и ученици. Директорът на училището Татяна Динчева представи новите постижения на училището, което създава специалисти,..

публикувано на 15.05.24 в 14:38

В ЮЗУ: Наука – образование - бизнес

Изключително авторитетно изложение на компании и фирми от различни сектори на българската икономика се проведе днес в ЮЗУ в Благоевград. Форумът „Кариерни предизвикателства“ привлече вниманието на студентите от висшето училище за среща с евентуални бъдещи работодатели. Над 30 бяха представителствата, които имаха свои импровизирани..

публикувано на 15.05.24 в 14:32

Проблемите и бъдещето на библиотеката дискутираха в Кюстендил

Проблемите и бъдещето на библиотеката в Кюстендил бяха осъдени днес на дискусия под надслов "Библиотеките по-нужни от всякога". Тя е част от Националната библиотечна седмица, която се организира за 18-а поредна година от Българската библиотечно-информационна асоциация. На форума директорът на библиотеката в Кюстендил София Пейчева каза, че целта е..

публикувано на 15.05.24 в 14:25

Ден на отворените врати в ЮЗУ

Ден на отворените врати се проведе в Югозападния университет ,,Неофит Рилски”. На събитието пред бъдещите кандидат-студенти бяха представени специалностите, които предлага университетът. Студенти от различни факултети представиха пред бъдещите си колеги професионалните направления и образователни програми. Велимира Венкова от Факултета..

публикувано на 15.05.24 в 13:49

Чистят река Драговищица от битови отпадъци

Почистване от битови отпадъци на река Драговищица в участъка от село Драговищица, срещу течението до стената на едноименния мини ВЕЦ, в близост до митническия пункт "Олтоманци" организира Сдружение "Балканка". Акцията ще се проведе на 18 май в 20 километров участък. Инициативата цели и да заостри вниманието върху няколко основни проблема - незаконния..

публикувано на 15.05.24 в 13:23