Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един загинал и двама пострадали при катастрофи с мотори в Пернишко

Снимка: архив

Един е загинал, а двама са пострадали при пътнотранспортни произшествия с мотоциклети в Пернишко на старта на тазгодишния мотосезон. И трите катастрофи са от 6 април, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

52-годишен жител на село Боснек е загинал на място след като се е ударил в масивна бетонова ограда на къща в населеното място. Управляваният от него мотоциклет е бил без регистрационни номера, казаха от полицията. Сигналът за ПТП е подаден на тел. 112 малко след 19 ч. на 6 април. По-рано през деня, на пътя от село Мещица в посока Брезник 30-годишен перничанин паднал с мотоциклета на лявата си страна и влачейки се, се е ударил в предпазната мантинела. 

Предполагаемата причина за инцидента е несъобразена скорост. Транспортиран е за преглед в пернишката болница, където медици установили, че е с фрактура на лява пищялна кост. Минути по-късно е получен пореден сигнал за катастрофа с мотоциклет. Пострадал е 44-годишен перничанин, който се ударил с мотоциклета си в лек автомобил, след като не спрял на червен светофар. Мъжът е с фрактура на китката на едната ръка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

По-голям интерес към евровота в област Благоевград към 16 ч.

Избирателната активност в област Благоевград към 16 ч. за Народно събрание е 22,33 %, а за Европейски парламент -24,32%. Това съобщиха от РИК - Благоевград на поредната пресконференция. Най-висока е избирателната активност за европарламента към 16 ч. в Община Якоруда, където са гласували 43, 59% от избирателите. Най- ниска е в община Струмяни..

публикувано на 09.06.24 в 19:12

"Галъп" за активността към 17 часа: 23% за парламентарните избори и 24% за европейските

Към 17 часа отчетената избирателна активност за парламентарните избори е малко над 23%, а за европейските избори тя е малко над 24%. Това съобщи пред БНР социологът от "Галъп" Яница Петкова. "Това е една сравнително по-ниска активност от тази, която имахме на миналите парламентарни избори. Тогава към същия час нашата агенция е отчела 30% избирателна..

публикувано на 09.06.24 в 17:50

Ниска избирателна активност в област Перник

Ниска е избирателната активност в област Перник на провеждащите се днес избори 2 в 1.  Към 16.00 часа бюлетини за Народно събрание са пуснали 21.03 % от имащите право на глас, за Европейски парламент  са гласували едва 19.82 на сто от избирателите.  До момента не са констатирани сериозни нарушения на изборния процес. Активността и при двата вота е по-..

публикувано на 09.06.24 в 17:34

Галъп: 19,7% избирателна активност за НС към 15 ч.

19,7 % е избирателната активност за Народно събрание към 15 ч. днес. Това показват данните на "Галъп интернешънъл болкан".  Към 9 ч. днес беше измерена 4% избирателна активност. За изборите за български представители в Европейския парламент  – 20,4% е избирателната активност към 15 часа.

публикувано на 09.06.24 в 15:52

Прецедент: Бум на неоснователните жалби в РИК – Благоевград

Около 83 са постъпилите жалби и сигнали в РИК – Благоевград към 14 ч. – съобщи на поредната пресконференция председателят Мартин Бусаров. „Това означава, че на всеки час се получават около 30-40 жалби, а до 20 ч. броят им може да бъде около 200. Повечето от тях обаче са неоснователни“, допълни секретарят на РИК – Благоевград Исмет Узунов...

публикувано на 09.06.24 в 15:18

Сигнали за проблеми с машините за гласуване са постъпили в РИК в Перник

Сигнали за проблеми с машините за гласуване са постъпили в РИК в Перник от отделни секции в региона. В една от тях се е създало и известно напрежение. Получено е указание от ЦИК, че ако след гласуване избирател твърди, че е упражнил вота си и в двата вида избори, но е отпечатана само една бюлетина или втора празна, той трябва да бъде допуснат от..

публикувано на 09.06.24 в 14:04

Галъп: Избирателната активност към 13 часа е около 16%

Към 13 часа  избирателната активност  и за парламентарните, и за европейските избори е около 16 процента. Това съобщи пред БНР Светлин Тачев, социолог от "Галъп интернешънъл болкан". "Започва да забавя ход. В началото на деня вървеше почти равностойно на предишните избори. За парламентарни започва да изостава спрямо втори април 2023 година. Галъп:..

публикувано на 09.06.24 в 13:55